HGSS predstavio projekt revitalizacije šumskih šetnica i staza „ŠUMSKIM PUTEVIMA STRMCA“

1592 0

Autor Mato Višić, Radio Bljesak 

 

CERNIK, 16.11.2021. –  HGSS Slavonski Brod je u prostorijama Turističke zajednice Općine Cernik predstavila projekt „Šumskim putevima Strmaca“, odnosno revitalizacije šumskih šetnica i staza na području Strmca na Psunju. 

      Riječ je o uređenju tri planinarske staze Božikovac, Šibnjak( Staza Psunjske satnije) i Gračanica, te tri šetnice Bolnica – Strmac, Strmac – Bolnica i račvište potoka iznad bolnice.

     Prema riječima, dr. Borisa Lovrića, pročelnika HGSS-a Slavonski Brod,  projekt je kandidiran na mjere ruralnog razvoja 2014.-2020. a vrijednost je nešto više od 500.000,00 kuma. Dio tzv. neprihvatljivih troškova (oko 30.000,00 kuna) su pribavili sami članovi HGSS-a , 85 % sredstava dolazi iz samog natječaja, a jedan dio je osigurala i Općina Cernik.  

     Do sada je napravljen dobar dio posla koji će kako su nam rekli članovi HGSS-a iz Sl. Broda i Nove Gradiške biti završen u svibnju 2022. 

      Na predstavljanju projekta je uz članove spomenutih stanica HGSS-a bili i predstavnici Planinarskog društva Psunj, Hrvatskih šuma , projektanti , partneri i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić. 

Related Post