U Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ predstavljena dječja slikovnica “U čudesnom vrtu odrastanja” autorice Zorice Lalić

455 0

Autorica Jasminka Klarić

 

GORNJI BOGIĆEVCI –  Povodom završetka Mjeseca hrvatske knjige u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci 15. studenog 2021. godine  predstavljena je dječja slikovnica “U čudesnom vrtu odrastanja” , autorice Zorice Lalić. Predstavljena je učenicima od 1.- 4. razreda područnih škola Gornji Bogićevci i Smrtić te njihovim učiteljicama. Djeca, odnosno učenici ilustrirali su pjesme iz slikovnice te su njihovi crteži bili izloženi na panoima. Potom su recitirali pjesme iz slikovnice i postavljali zanimljiva pitanja autorici. 

Slikovnica je izdana u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški pa su predstavljanju slikovnice nazočile i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški profesorica Vjekoslava Bagarić te potpredsjednica Nada Peleh – Serenčeš. 

Djeca su još jednom ovim susretom pokazala svoju veliku kreativnost i zainteresiranost za dječju knjigu i dok je njih ova knjižnica ne mora se bojati za svoju budućnost, budućnost knjige i čitanja.

Jer GODINA ČITANJA  ne završava 2021. već se nastavlja i u 2022. u našoj knjižnici zahvaljujući njenim vjernim članovima i čitateljima.

Related Post