Župan Danijel Marušić održao sastanak s predstavnicima Hrvata u Republici Srpskoj te izaslanstvom Općine Brod

651 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI  BROD, 16.  studeni 2021. – Župan Danijel Marušić održao je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave  radni sastanak s predstavnicima Hrvata u Republici Srpskoj te izaslanstvom Općine Brod. Sastanku su, uz župana,  nazočili dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Ivo Mijić,  direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Vlade Republike Srpske Davor Čordaš, načelnik Općine Brod Zoran Vidić te potpredsjednik Skupštine Općine Brod Viktor Jerković.

Jedna od tema sastanka bila je mogućnost bilateralne suradnje u projektima financiranim sredstvima Europske unije, posebice u području prekogranične suradnje, uvažavajuči činjenicu kako  Brodsko-posavska županija već ima iskustva u sličnim projektima kao što su to „Pametne škole“  i „Pametne škole2“ koji su  realizirani u suradnji s Centrom za razvoj i podršku CRP iz Tuzle Centar za razvoj i podršku CRP iz Tuzle.

Na sastanku je bilo riječi o načinima boljeg institucionalnog povezivanja Hrvata iz Bosanske Posavine i  Republike Hrvatske kao i o mogućnostima suradnje Brodsko-posavske županije Općine Brod na gospodarskom i socio – eknomskom planu te razmjeni iskustava u području EU projekata, a sudionici su se dotaknuli i pitanja dnevnih migracija preko graničnih prijelaza.

Related Post