HNS – Hrvatska može naprijed samo na čelu s Slavonijom

1022 0

18. kolovoza 2011. – Nažalost Slavonci su se navikli, a i ostatak

Hrvatske, da je Slavonija na začelju po svim osnovnim pokazateljima: nezaposlenosti, BDP-u, gospodarskom rastu i poslovnim subjektima. Mi u HNS- u vidimo Slavoniju kao pokretača novog zamaha hrvatskog gospodarstva – kazao je to na konferenciji za medije, koju je danas organizirala Podružnica HNS-a Nova Gradiška, Stjepan Čuraj, koordinator HNS-a u V. izbornoj jedinici.

Stjepan Čuraj, predsjednik i dopredsjednik Podružnice Ivan Žeruk i Tomislav Sigurnjak, govorili su razvojnim polugama hrvatskog gospodarstva koje nudi njihova stranka s posebni osvrtom na stanje u Slavoniji, koja ima neiskorištene potencijale.

-Tri su osnovne poluge, koje nisu jedino što treba, a to je poljoprivreda i turizam, te kao treći EU fondovi što znači korištenje svega onoga što možemo iskoristiti ulaskom u EU. Ovdje imamo kapacitete koje sada ne znamo najbolje iskoristi – kazao je Čuraj i dodao da je prošle godine pšenica bila isplativija od nafte, a da su 80 posto potrošnje stranih turista uvozni proizvodi.

– Svjesni smo da ukoliko Hrvatska želi ići naprijed to mora biti s Slavonijom na čelu, a ne na začelju, kao što je to danas – kazao je Čuraj i dodao da su nužne promjene koje će otvoriti vrata investitorima, stabilna i na pravu utemeljena država koja će omogućiti Slavoncima da rade i ne odlaze u potrazi za poslom.

Stjepan Čuraj

Related Post