HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

1406 0

Za voditelja Koordinacije izabran je Zvonimir Karlik, načelnik općine Dragalić i član Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije

 

ĐURĐEVAC – HSS je 28.02.2014. u Đurđevcu održao Koordinaciju lokalnih dužnosnika u čijem radu su sudjelovali načelnici i gradonačelnici sa zamjenicima, predsjednici i zamjenici predsjednika općinskih vijeća iz redova HSS-a. Za voditelja Koordinacije izabran je Zvonimir Karlik, načelnik općine Dragalić i član Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije. Cilj Koordinacije je koordinacija i povezivanje rada državnih i lokalnih dužnosnika HSS-a, upoznavanje lokalnih dužnosnika međusobno i poboljšanje komunikacije sa svrhom što uspješnijeg vođenja jedinica lokalne samouprave.

 

Predsjednik HSS-a Branko Hrg je u svom izlaganju naglasio važnost komunikacije koja mora postojati između dužnosnika na svim razinama obnašanja izvršne i zakonodavne vlasti, ulazak HSS-a u EU parlamenti i pojačanu aktivaciju rada ravnateljstava u stranci. Povjerenstva će predložiti strateške odrednice HSS-a. Hrg je rekao:“na temeljima Radićeve politike stvorena je i Republika Hrvatska“.

 

HSS je posljednjih 110 godina znao kako artikulirati državnu politiku što mu je zadatak i danas jer je socijalno najosjetljivija stranka u Hrvatskoj koja zna prepoznati probleme radnika , seljaka i obrtnika čije aktivnosti moraju postati temelj za izgradnju gospodarskog oporavka.

Zato HSS traži od Vlade i resornog ministarstva da naprave analizu rada 20 godina lokalne samouprave po sadašnjem ustroju te da se potom pristupi javnoj raspravi o reorganizaciji lokalne samouprave.

 

U nastavku radnog dijela skupa dužnosnika dr. sc. Damir Novotny, predsjednik HSS-ovog stručnog vijeća održao je predavanje pod nazivom „Izazovi lokalnog ekonomskog razvoja u Hrvatskoj“ naglasivši važnost fiskalne decentralizacije, odnosno odlučivanje o smjeru i strukturi potrošnje prepustiti jedinicama lokalne samouprave jer je to jedini način kako oživjeti proizvodnju bez koje nema niti oporavka gospodarstva odnosno regionalnog i ruralnog razvoja.

 

Delegaciju Brodsko-posavske županije činilo je 10 dužnosnika na čelu s predsjednikom Županijske organizacije HSS-a i zamjenikom župana Davorom Vlaovićem.

 

Autor Klara Šćuka

Related Post

PROGRAMSKA SKUPŠTINA HSS-a

Autor - 05/02/2014 0
ZAGREB – HSS je u subotu, 1.veljače održao Glavnu programsku skupštinu na kojoj je donijet strateški programski dokument naziva „HSS-vizija…

PETIR U EUROPSKOM PARLAMENTU

Autor - 25/02/2015 0
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu danas je na sjednici vanjskopolitičkog odbora govorila o rezoluciji o Bosni i Hercegovini pri čemu…

NAČELNICI HSS-a U BRUXELLESU

Autor - 11/11/2015 0
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir 9. i 10. studenoga 2015. u Bruxellesu je ugostila delegaciju…