Mladi HSS-a za Uskrs darovali štićenike „Kuće sretnih ciglica“

1574 0

SLAVONSKI BROD – Mladi HSS-ovci su i ove godine za Uskrs darovali štićenike „Kuće sretnih ciglica“, doma za djecu i Slavonski Brod.

Darovane čokolade su rezultat korizmenog odricanja mladih HSS-ovaca. Mladi vrlo često u vrijeme Korizme koja je simbol odricanja , trpljenja i pripreme za najveći kršćanski blagdan Uskrs , ne uživaju učokoladama i slatkišima, ne konzumiraju ih cijelih 6 tjedana, ali svaku čokoladu koju bi inače pojeli ostavljaju za dar štićenicima Doma za djecu.

Čokolade koje su na taj način prikupili tijekom ovogodišnje Korizme odnijeli su u Kuću sretnih ciglica u srijedu, 12.travnja tom prigodom porazgovarali su s mladima i najmlađima o njihovim željama, hobijima, navikama, školi i potrebama.

Saznali su da je brodski dom jedan od najboljih u Hrvatskoj, da imaju organiziran poludnevni boravak za 40 djece, da rado uče i vole petice, a darovane čokolade „mogu proći!“

Predsjednica OM HSS Brodsko-posavske županije Ana Rečić nije krila zadovoljstvo i obećala je kako će akciju organizirati i sljedeće godine.

S mladima su Dom posjetili Klara Šćuka, predsjednica „Hrvatskog srca“ HSS-a BPŽ i potpredsjednik i saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović koji je rekao: „ Mladi su naša nada, od mladih očekujemo promjene zato mladima moramo pružiti mogućnost za uspjeh. Moju pomoć ćete uvijek imati, zagovarati ću vaše projekte, a to mi je i obveza, posebno kad vidim s koliko volje i interesa odgajatelji i djeca govore o zajedničkom radu i postignućima.“

Related Post