U 2021. godini se za 5,4 posto povećao broj prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola

197 0

Foto MUP

SLAVONSKI BROD, 11.  lipnja 2021. -Na području Policijske uprave brodsko-posavske za pet mjeseci 2021. godine, policijski službenici su prilikom nadzora, utvrdili 389 prometnih prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, što je za 5,4 posto više u odnosu na pet mjeseci prošle godine kada je utvrđeno 369 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet i tijekom nadolazećeg vikenda

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači pod utjecajem alkohola kao i mladi vozači, te broj osoba stradalih u prometnim nesrećama i time povećala razina sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, a posebice tijekom nadolazećeg vikenda. Policijski službenici će također u nadzoru prometa vršiti pojačani nadzor vozača motornih vozila i bicikala, a posebnu pozornost posvetiti će mladim vozačima koji ne smiju upravljati vozilima pod utjecajem alkohola.

U sklopu pojačanog nadzora, policijski službenici će sankcionirati i sve ostale uočene prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa.

Related Post

Autor - 05/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 5. studeni 2011. – Stjepan Berić vlasnik je tvrtke „Naftapromet“ i ima benzinske crpke u Novoj Gradiški, Okučanima,…