HRVOJE ŽAKIĆ: Dobivanje statusa Općine omogućio nam je da sami odlučujemo o prioritetima i potrebama svojih mještana

924 0

Autor Franjo Samardžić

 

CERNIK – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, održanoj 27. svibnja  u povodu Dana općine Cernik, predsjedao je predsjednik Hrvoje Žakić. Nakon  himne koju je  izveo HPD „Tomislav“ i  pozdrava upućenog gostima,  dao je svoj  kratak osvrt na  rad Općinskog vijeća i   postignuća koja  su  unaprijedila ukupan život stanovništva  od  osnivanja Općine.

    – Novi teritorijalni ustroj RH 1993. godine,  kada je Cernik sa svojom okolicom dobio status Općine, omogućio nam je da sami raspolažemo svojom imovinom i prihodima,  te da odlučujemo o prioritetima i potrebama svojih mještana.

    Općina Cernik sve ove godine posluje  pozitivno zahvaljujući dobrom gospodarenju i planiranju rashoda. Kroz predan i ustrajan nimalo lak rad stalno se vodi računa o ravnomjernom razvoju Cernika kao i svih mjesta u općini.

  Napravilo se puno, od komunalne infrastrukture, vodovoda, odvodnje, cesta i poljskih putova. I sada možete  vidjeti da se radi na izgradnji vodovoda, završava katastarska  izmjera, asfaltiramo lokalne ceste, uređujemo vrtić, moderniziramo javnu rasvjetu, radimo na odvodnji kao i na  drugim projektima koristeći fondove Europske unije  i sredstva ministarstva naše Vlade. Pomažemo radu naših udruga, stipendiramo učenike i pomažemo socijalno ugroženima kroz sredstva iz proračuna općine kojeg su vijećnici jednoglasno podržali kao i dosadašnji rad i angažiranje našeg  načelnika.

   Dragi uzvanici, pred nama je još puno zacrtanog posla, puno velikih ideja i projekata, pa vas sve ovdje okupljene,  kao prijatelje Općine Cernik,  molim za zajedničku pomoć , kako bi se gospodarstvo i turizam oživjeli  i pokrenuli.

   Svima se još jednom zahvaljujem i želim da se ugodno osjećate u Cerniku, u ljepotama našega kraja i sudjelujete u  brojnim programima,  događanjima i druženjima  koja  tri dana   organiziramo  povodom Dana općine Cernik – kazao je  Hrvoje Žakić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cernik. 

Related Post