IMAMO GRADSKU BOLNICU !?

1488 0

SLAVONSKI BROD /NOVA GRADIŠKA, 11. listopada 2016. – Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Opće bolnice „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod.

Za novogradišku bolnicu to znači da će se ubuduće zvati Podružnica Gradska bolnica Nova Gradiška. To pak znači da ovom odlukom novogradiškoj bolnici nije vraćen status koji je imala prije ulaska u program sanacije u sastavu Opće bolnice „Dr. Josip Benčević”. Sanacija nije uspjela pa su bolnice u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški odlukom Vlade RH vraćene osnivaču Brodsko-posavskoj županiji.

Novi status bolnice u Novoj Gradiški nije ono što su Novogradiščani, pa i na prosvjedima, tražili. Ona je i dalje dio brodske bolnice.

Tvrdi se da je sigurno da će Gradska bolnica u Novoj Gradiški imati četiri odjela i to pedijatriju, ginekologiju, internu i opću kirurgiju.

Podružnica Gradska bolnica Nova Gradiška upisuje se u sudski registar ustanova, a djelatnost i poslovanje organizira i vodi predstojnik Podružnice, odnosno zamjenik ravnatelja Opće bolnice „Dr. Josip Benčević”. Imenuje ga Upravno vijeće na prijedlog ravnatelja Opće bolnice „Dr. Josip Benčević”.

Kako će to sve skupa funkcionirati, ne samo zdravstveno već i financijski, treba pričekati pa vidjeti, isto kao i da li je to prvi korak u razdvajanju te dvije bolnice kako se već najavljuje. Budući da je to ingerencija Brodsko-posavske županije kao osnivača, opet je sve u rukama politike i ruku koje ju potvrđuju u Županijskoj skupštini.

Dakako, zdravstvo je, osim zdravstvenog, i vruće financijsko pitanje koje potiče i brojna druga pitanja. (Foto bpz.hr)

Related Post

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Autor - 07/04/2016 0
ZAGREB, 07. travnja, 2016. godine – Danas na Svjetski dan zdravlja Udruga MS tim Hrvatska želi upozoriti na nužnost uvođenja…

OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA

Autor - 28/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, svibanj 2012. – Ovoga mjeseca službeno je u funkciji patohistološki laboratorij Opće bolnice Nova Gradiška. Zbog kvalitetnije skrbi…

DRUŽENJE U ZNAKU PLAVE VRPCE

Autor - 16/06/2011 0
Invalidno društvo ILKO uključilo se u europsku asocijaciju za rano otkrivanje raka debelog crijeva STRMAC, 16. lipnja 2011. – Članovi Invalidskog…