IN MEMORIAM

1166 0

NOVA GRADIŠKA – U subotu 13. kolovoza 2016. godine na gradskom groblju u Novoj Gradiški pokopan je uz vojne počasti hrvatski branitelj Zvonimir Bošnjak.

Bio je čelni čovjek Narodne zaštite u Novoj Gradiški. Uz suglasnost zapovjednika Narodne zaštite općine Nova Gradiška Željka Furića i Ureda za obranu formira postrojbu jačine bojne pod nazivom Bataljun za obranu Grada Nova Gradiška. Uz suglasnost Ureda za obranu obavlja mobilizaciju dragovoljaca Narodne zaštite koji su s naoružanjem pristupili u Bojnu za obranu grada koja postaje druga crta obrane Nove Gradiške na potezu Savski Bok – Visoka Greda – Prvča – Grad Nova Gradiška – Cwernik – Cernička Šagovina. Područje djelovanja Bojne za obranu grada je istočna crta obrane zapadne Slavonije, od Save na jugu do Psunja na sjeveru.

U ime Zajednice tehničke kulture Grada Nova Gradiška od Zvonimira Bošnjak se oprostio Slavko Podgornjak.

– Zvonimir Bošnjak rođen je u Sičicama 24. studenog 1952. godine. Osnovnu i srednju š kolu završio je u Novoj Gradiški.

S tehničkom kulturom susreo se već u Klubu mladih tehničara. Od ranih devedesetih godina počinje njegov rad u tehničkoj kulturi Nove Gradiške. Pokreće osnivanje Omladinskog kluba tehnike i početkom 1974. godine Općinskog vijeća, kasnije Općinske konferencije narodne tehnike Nova Gradiška koja je tada obuhvaćala aktivnosti od Nove Kapele do Stare Gradiške. Radio je kao profesionalni tajnik od 1991. godine.

U Domovinskom ratu bio je zapovjednik Narodne zaštite i zapovjednik Bojene za obranu grada i do kraja rata voditelj Ureda za rad s UN.

Nakon rata radio je na osnivanju novih i obnovi rada starih klubova te osnivanju Zajednice tehničke kulture grada Nove Gradiške.

U proteklih 40 godina u više mandata zastupao je Zajednicu tehničke kulture grada Nove Gradiške u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture i Zajednici tehničke kulture Brodsko-posavske županije.

Za svoj rad dobio je premalo nagrada i priznanja.

Njegovim odlaskom naša Zajednica gubi suradnika i prijatelja, a njegova obitelj sina, brata, supruga i oca.

Hvala ti za sve što si uradio u svom kratkom životu. Laka ti zemlja i slava Zvonko!

 

Članovi zajednice tehničke kulture grada Nove Gradiške

Related Post