UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

835 0

NOVA GRADIŠKA – Protekli tjedan Udruga gluhih i nagluhih je provodila online kampanju pod hashtagom #ZaštoJeDobroBitiMlad.

 

Kampanja je organizirana povodom Međunarodnog dana mladih koji se svake godine obilježava 12. kolovoza. Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je 1999. godine. Ovogodišnja tema je “Put prema 2030. godini: iskorjenjivanje siromaštva i postizanje održive potrošnja i proizvodnja”. Ovogodišnji Međunarodni dan mladih podiže svijest o postizanju UN-ove Agende 2030. za održivi razvoj, koja je usredotočena na vodeću ulogu mladih u osiguravanju iskorjenjivanja siromaštva i postizanja održivog razvoja kroz održivu potrošnju i proizvodnju.

 

Svjesni činjenice kako se o mladima uglavnom govori u negativnom kontekstu; izazivajući sažaljenje ili prijezir prema onima koji su budućnost svakog društva, željeli smo pokazati drugu stranu priče o tome kako je biti mlad. Naslovi koji se bave mladima često adresiraju nezaposlenost mladih, nesigurnost radnih mjesta, nemogućnost osnivanja obitelji i drugih egzistencijalnih teškoća; a mi smo ovom kampanjom željeli pokazati kako biti mlad ima svoje prednosti; kako je cijeli svijet mogućnosti pred svakim mladim čovjekom, te na taj način vratiti izgubljenu perspektivu mladima.

Kako bismo promijenili percepciju mladih u društvu; osnažili svakog mladog pojedinca; i govorili o mladima i mladosti u pozitivnom smislu pozvali smo sve mlade, i one nešto mlađe, da objavljuju statuse i tvitove pod heštagom #ZaštoJeDobroBitiMlad ili #‎MeđunarodniDanMladih2016.

 

Završni event kampanje smo održali u subotu u centru grada (na Korzu) gdje su naše EVS volonterke organizirale javno fotografiranje svih onih koji su sa svojim razmišljanjima o tome zašto je dobro biti mlad željeli doprinijeti kampanji. Sve fotografije možete vidjeti na našoj Facebook stranici; te drugim društvenim mrežama.

 

Na kraju želimo se zahvaliti svim sugrađanima koji su se uključili u kampanju na današnjem eventu; svima onima koji su tvitali i objavili statuse pod hashtagom #ZaštoJeDobroBitiMlad; te svim medijima koji kontinuirano prate naš rad.

 

Nikolina Jureković, Odnosi s javnošću UGNG

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 02/04/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 1. travanj 2015. – Udruga gluhih i nagluhih je u drugoj polovici ožujka provela još jedno stručno osposobljavanje…