IN MEMORIAM: Preminula KATA VUKŠIĆ, dugogodišnja predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“

750 0

Autor Franjo Samardžić 

 

NOVA GRADIŠKA,  15.  siječnja 2022. – Preminula je KATA VUKŠIĆ,  dugogodišnja predsjednica i počasna predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“

 

-S velikom tugom i žalošću javljamo da je sinoć od posljedica virusa COVID-19, s kojim se borila više od mjesec dana,  preminula donedavna predsjednica udruge Kata Vukšić rođena 3. siječnja 1948. godine.  Posljednji ispraćaj biti će u subotu  u 14 sati  na mjesnom groblju u Drežniku- navodi se na facebook stranici udruge, na kojoj se od Kate  opraštaju članovi udruge i prijatelji. 

-Počivala u miru sućut obitelji. Draga naša Kata nedostajat ćeš nam, ali ostaju sjećanja i neizbrisivi tragovi koje  si ostavila za sobom kao dugogodišnja predsjednica udruge i time dala veliki doprinos kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovim obiteljima – navodi Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruge  osoba s intelektualnim teškoćama „SUNCOKRET“ obilježavala je  prošle godine  20 godina rada i okupljanja  osoba s intelektualnim teškoćama s područja grada Nova Gradiška i 10 općina novogradiškog kraja. Iako je u proteklih 20godina bilo u manjoj ili većoj mjeri dobrih uvjeta za  rad, Kata Vukšić je kao predsjednica uspjela u 16 godina koliko je bila predsjednica,  okupiti osobe s intelektualnim teškoćama i postići da s radošću dolaze u prostorije udruge na  druženja, idu na izlete i sportska natjecanja, te budu sudionici  raznih manifestacija na kojima javnosti pokazuju  što rade na kreativnim radionicama. Za svoj  rad dobila je zato brojne pohvale. 

Grad  Nova Gradiška je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „SUNCOKRET„ 2020. godine za dugogodišnje zalaganje u području zaštite i promicanja prava i interesa djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama dodijelio Medalju Grada Nove Gradiške. 

Podsjetit ćemo da je za vrijeme mandata Kate Vukšić osiguran prostor u kojem se u druga nalazi i sada. Osigurana su vozila za prijevoz korisnika kao i mnoga druga oprema za rad.
Realizirani su razni projekti poput trogodišnjih i jednogodišnjih, partnerstva u EU projektima. Zaposleno je dosta  članova kroz programe javnih radova i navedenih  projekata. Realizirani su mnogobrojni izleti za članove, natjecanja, sudjelovanje na manifestacijama i dr.

Iz zdravstvenih razloga   koncem kolovoza prošle godine Kata je  podnijela ostavku  na dužnost predsjednice. Skupština je tada odlučila da  postane počasna predsjednica. Članovi udruge na taj su joj  način  odali priznanje za višegodišnji  doprinos koji je dala u radu udruge. 

 

Related Post

SLAVONIJA DI

Autor - 23/09/2013 0
SLAVONSKI BROD – U slavonskobrodskoj tvrtki Slavonija DI 19. rujna položen je kamen temeljac za izgradnju kogeneracijskog postrojenja vrijednog 17…