IOŠ NOVA GRADIŠKA: Uspješno realiziran projekt ERASMUS+

1887 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2017. – Danas je u Industrijsko-obrtničkoj školi predstavljen završetak aktivnosti A1 projekta mobilnosti učenika ERASMUS + 2017.

O realizaciji projekta i boravku osam učenika na stručnoj praksi u Varpaloti u Mađarskoj govorili su ravnatelj prof. Mijo Matošević, koji je bio i koordinator projekta, Krtistina Brkić dpl. Ecc. predavač strukovnih predmeta kod prodavača, koja je bila u pratnji, i učenici. Svi su se iz Mađarske vratili puni dojmova zadovoljni provedbom programa, ostvarenim ciljevima i novim kompetencijama koje su stekli.

Za Industrijsko-obrtničku školu ovo je danas bio važan događaj. Osam učenika, 4 učenice prodavača i 4 učenika montera, dobilo je potvrde o pohađanju stručne prakse u novoj radnoj sredini. U gradu Varpalota i njihovoj strukovnoj školi kroz dva tjedna naučili su nova znanja i vještine, a kroz druženja i druge oblike upoznali kulturu, povijest i ostale znamenitosti Varpalote i Mađarske i na taj način proširili svoja znanja i vidike.

-Mi smo zadovoljni kao škola. Kroz ovakav oblik nudimo mogućnost da naši učenici putuju i upoznaju se s onim što ne mogu u redovnom programu. Vjerujemo da će taj kontinuitet kroz neki novi projekt ići dalje. Kao ravnatelj škole sam zadovoljan jer je to našoj školi sedmi projekt ERASMUS+ i što je ona postala prepoznatljiva i na državnoj razini.

Uskoro ćemo se prijaviti i za povelju mobilnosti, za status da što veći broj učenika naše škole ide dalje. U pripremi smo za ERASMUS+ 2018.. Nastavnicima iz svih struka je dana mogućnosti da se prijave, odaberu učenike i da s njima putuju po Europi – kazao je prof. Mijo Matošević.

Potvrde o pohađanju stručne prakse dobili su Ivo Tomić, Karlo Džakić, Antonio Rodić i Anto Juroš (monter i obrađivač rezanjem i deformacijom), Dajana Antunović, Nikolina Gogić, Ivana Markešić i Sanja Kipšić (prodavačice).

Ciljevi programa Erasmus+ su mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja, učenika i osoba na tržištu rada, stjecanje i usavršavanje stečenog znanja, vještina i kvalifikacija, učenje stranih jezika po osobnom izboru i njihovo razumijevanje, upoznavanje različitosti i europskih kultura i njihovih vrijednosti te uspostava i potpomaganje suradnje između europskih zemalja za postizanje europskih dimenzija u daljem i širem strukovnom obrazovanju.

Related Post

Požari kod Šibenika i Splita

Autor - 05/07/2019 0
Tijekom jučerašnjeg dana zabilježeni su požari na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, a na njihovu gašenju angažirano je oko stotinu…