IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA: U projekt Grada Nova Gradiška „Žena zaželi, žena radi“ uključeno 50 žena

2395 0

Projekt „Žena zaželi, žena radi“ Grada Nova Gradiška, financiran iz Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“,Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, ušao je u drugu godinu provedbe. Vrijednost projekta je 6.658.829,01 kn, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška. Kroz projekt je zaposleno 50 teže zapošljivih žena koje se brinu za 250 korisnika.
Na taj je način Grad Nova Gradiška doprinio rješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih žena i osnaživanju njihovog radnog potencijala. Zaposlene žene su za potrebe projekta zadužile bicikle kako bi lakše i brže obilazile svoje korisnike i odrađivale posao. Također je ovim projektom, putem skrbi za krajnje korisnike, unaprijeđena socijalna uključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Korisnicima se na mjesečnoj bazi isporučuju kućanske potrepštine za čišćenje, što uz redovnu skrb doprinosi povećanju razine kvalitete njihova života.


Kako bi se zaposlenim ženama povećala konkurentnost na tržištu rada, kroz projekt je 25 žena steklo dodatno obrazovanje. Tako je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Auto-moto centar Nova Gradiška sredstvima ovog projekta osposobljeno 11 žena za zanimanje maserka, 7 žena osposobljeno je za kuharice i 7 za njegovateljice. Uz svoj redovni posao zaposlene žene pohađale su teorijski i praktični dio nastave te stekle zanimanja putem kojih će im se i nakon završetka projekta pružiti mogućnost za ostanak na tržištu rada. Rad žena s korisnicima u projektu trajat će sve od 31. ožujka 2020. godine.

Related Post

NOVI GRAĐEVINSKI PODUHVATI

Autor - 18/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 18. srpnja 2014. – U jeku je druga faza izgradnje nogostupa i biciklističke staze koja će se prostirati…