Izabrani suci porotnici za mladež

1317 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 24. sijčnja 2018. Županijska skupština Brodsko-posavske županije donijela je 20. prosinca 2017. godine Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Zakon o sudovima propisuje postupak imenovanja na način da suce porotnike općinskih, trgovačkih i županijskih sudova imenuje županijska skupština na prijedlog općinskog, odnosno gradskog vijeća, sindikata, udruženja poslodavaca i gospodarske komore.

Tim povodom, danas su u Velikoj vijećnici županijske uprave budući suci porotnici općinskog suda za mladež u Slavonskom Brodu dali svečanu prisegu da će povjerenu im dužnost obavljati savjesno i nepristrano. Na ovu dužnost, prisegnuli su u nazočnosti potpredsjednika Županijske skupštine Dubravka Kolundžića, zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića i sucem ovlaštenim za obavljanje poslova sudske uprave Mirkom Živićem.

Ukupno 10 novih sudaca porotnika svoju će dužnost obavljati slijedeće četiri godine:

  1. Ivana Penić

  2. Elena Romanjek

  3. Danijela Zirdum

  4. Matej Pudić

  5. Ivana Đuretić Katalinić

  6. Tea Kolobarić

  7. Ivona Ključević

  8. Nikolina Pranjić

  9. Marija Pleša

  10. Maja Karin.

Novoizabrane suce porotnike pozdravio je i potpredsjednik županijske Skupštine Dubravko Kolundžić :

Kao dio pravosudnog tima aktivno sudjelujete u odlučivanju ne samo o krivnji, već i o visini i vrsti kazne. Vaše znanje i iskustvo u postupanju s mladim ljudima, životno i logično, može i treba pomoći usmjeriti suca pri donošenju presude odnosno odlučivanju o krivnji i li nevinosti. Zajedno s profesionalnim sucima sudjelovat ćete u odlučivanju o svim činjeničnim i pravnim pitanjima u postupcima prema mladim počiniteljima.” Rekao je Kolundžić

Suce porotnike pozdravio je i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković koji je izrazio vjeru u njihovo objektivno i nepristrano zalaganje pri izricanju sankcija, koje osim represivne, imaju i preventivnu ulogu sprečavanja društveno neprihvatljivog ponašanja te zaštitu djece i mladeži.

Related Post