IZBORI ZA EU PARLAMENT

1381 0

Na usluzi sam vam u Hrvatskoj i u EU parlamentu. Radim ono u što vjerujem, govorim ono što radim i stojim iza svojih riječi – kazala je Ruža Tomašić.

 

NOVA GRADIŠKA, 30. travnja 2014. – Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i kandidatkinja za EU parlament na listi stranaka HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HDS i ZDS posjetila je jučer Novu Gradišku i u Eldi se sastala s novogradiškim pravašima i predsjednikom Dariom Marenićem.

 

Nakon što je razgledala novi proizvodni prostor Elde i od vlasnika Daria Marenića više saznala o poslovnim rezultatima, rastu proizvodnje i izvozu, te novim investicijama koje Elda priprema te administrativnim i drugim problemima koji su ozbiljna prepreka u poslovanju Elde, obratila se nazočnima.

-Budućnost počiva na malim i srednjim poduzetnicima. To bi država trebala shvatiti kao što je već shvatila svaka normalna država, osim hrvatskih vlasti. Svaka bi ih vlast trebala pitati što da uradi za njih, da normalno rade i plaćaju porez.

Problem je što sve dosadašnje vlasti nisu zasukale rukave i išle radit, a ne ići okolo slikat se i putovat. Drugi je problem što svaki ministar postane ministar po podobnosti a ne po sposobnosti i misli da je dobio mozak sa tim ministarstvom te da nikoga ne mora pitati za savjet. Sadašnji ministar prosvjete nema pojma o prosvjeti. Grčić je teoretičar, profesor i o praksi ne zna ništa. Zašto ti ministri konačno ne shvate da oni ne znaju i to priznaju i dovedu onoga tko zna. Svi smo se školovali za nešto i nešto znamo, a ne znamo svi sve. Problem je u tome što smo svi mi političari, političari opće prakse. Ja znam policiju i to obožavam, to sam radila i to bi i dalje voljela radit, ali o gospodarstvu ne znam ništa, kao i o prosvjeti i medicini, ali ću zato dovesti ono koji znaju i stajati kraj njih da vidim što su napravili…

U politici moraju biti domoljubi, moraju biti pošteni i vrijedni. Ako ste istinski domoljub nećete ništa napravit na štetu svoje domovine i ništa nećete uzet. Ako nešto ne znate priznat će te da ne znate i naći onoga tko zna, a Hrvatska ima puno takvih ljudi. Na usluzi sam vam u Hrvatskoj i u EU parlamentu. Radim ono u što vjerujem, govorim ono što radim i stojim iza svojih riječi – kazala je Ruža Tomašić.

-Ovo je netipična kampanja. Obilazimo mjesta i ljude koji sa svojim idejama, sa svojih desert prstiju i svojim obiteljima stvaraju kruh za sebe i svoje djelatnike. Posjećujemo ih ukazujući da je to budućnost Hrvatske i namjerom da budemo prepoznatljivi kao političari koji mogu stati iza svojih riječi – kazao je Tomislav Vlajnić, predsjednik HSP AS brodsko-posavske županije, naglašavajući da je Ruža Tomašić političarka koja u Europi iskreno može stati iza građana i zastupati njihove stavove.

 

-Ove smo godine preselili u ove prostore. Prošlu smo godinu završili izuzetno kvalitetno sa vrhunskim poslovnim rezultatima. Izvozimo 99,99 posto proizvodnje. Tehnologiju koju smo uveli posljednjih mjeseci je u cijelosti hrvatski proizvod i rezultat hrvatske pameti na što sam posebno ponosan. Sve komponente, osim dijela kemijskih tvari, su proizvod hrvatskih dobavljača s čime sam posebno zadovoljan. U posljednjih mjesec dana smo izlagali na sajmovima u Americi i Njemačkoj. U Las Vegasu gdje smo ušli u deset najboljih elektronskih tekućina u svijetu i prepoznati kao siguran dobavljač što nam daje poticaj u radu. Naš novi proizvod u pakiranju od 1,5 mililitara tekućine prepoznat na tom sajmu kao najinovatniji proizvod godine u cijeloj industriji. Prošli vikend smo izlagali na sajmu u Frankfurtu koji je prvi specijalizirani sajma elektronskih cigareta. Uspostavljeno je preko 50 novih kontakata sa kupcima iz Europe.

 

Izvozimo u preko 70 zemalja diljem svijeta, imamo dobro educirane ljude i dobre preduvjete za dvoznamenkasti rast. Prošle godine rast je bio 66 posto, a ove godine će biti isto takav. Uvjeren sam da vrlo brzo možemo doći u ovom pogonu do maksimalne proizvodnje od 8 milijuna komada i otprilike toliko dolara izvoza – kazao je u Eldi, njenom razvoju, poslovanju i izvozu.

Related Post

IZBORI ZA EU PARLAMENT

Autor - 01/05/2014 0
Na javnoj tribini svoje viđenje stanja u zemlji i političkih odnosa te odnosa sa EU Novogradiščanima su prezentirali prof. Dr.…