IZBORNA SKUPŠTINA HSS-a; Davor Vlaović i u slijedećem mandatu na čelu županijskog HSS-a

1258 0

Autor Ivanka Herceg

HSS će konsolidirati svoje redove u Novoj Gradiški. Mnogi su mislili da nas neće biti i da će se ime HSS-a spominjati samo u TV kalendaru, ali HSS je pokazao svoju vitalnost i “brazda je duboka” – kazao je Ilija Ćorić, glavni tajnik HSS-a

NOVA GRADIŠKA – Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije 20. je ožujka u mjesnom domu Mala u Novoj Gradiški održala izbornu Skupštinu. Poslije intoniranja državne i himne HSS-a te minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i preminule članove stranke okupljene je pozdravio predsjednik Davor Vlaović, a među njima su bili i Željko Lenart, potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik te Ilija Ćorić, glavni tajnik stranke; potom je izabrano radno predsjedništvo i sva radna tijela potrebna za pravovaljane odluke.

Skupštinu je vodila Klara Šćuka, a zatim je Vlaović izvIjestio o radu ŽupaniJSke organizacije u proteklom mandatu. Među ostalim pojasnio je zašto je HSS izašao iz koalicije s HDZ-om i ušao u novu koaliciju s SDP-om, o situaciji s HSS-om u Novoj Gradiški, potrebi da se otvorenije artikuliraju stavovi i razmišljanja HSS-a na lokalnoj razini.

Otvoreno je progovorio i o problematici uključivanja većeg broja mladih u stranku, vrlo pozitivnom radu Hrvatskog srca-organizaciji žena HSS-a, potrebi intenzivnijeg rada na terenu i u neizbornom vremenu kako bi HSS postao prepoznatljiviji te o, kako je rekao iznimno vrijednim obiteljskim druženjima HSS-ovih članova, kao i brojnim hodočašćima članova u hrvatska marijanska svetišta.

U raspravi koja se potom povela sudjelovali su Antun Pavetić, dosadašnji tajnik županijskog HSS-a i načelnik općine Oriovac, potom Ivan Šmit, predsjednik općinskog HSS-a Nova Kapela i dopredsjednik županijske organizacije stranke, Klara Šćuka dopredsjednica županijske organizacije te Ozren Kraljić, predsjednik Općinske organizacije HSS-a općine Rešetari.

Izvješće je jednoglasno usvojeno, a jednoglasno je Davor Vlaović izabran za predsjednika Županijske organizacije HSS-a i za slijedeće mandatno razdoblje. Za potpredsjednike stranke izabrani su Klara Šćuka, Ivan Šmit, Mijo Uremović i Petar Lovinčić, za tajnika Antun Pavetić, za blagajnicu Ana Rečić.

Za birane članove županijskog odbora izabrani su:Marijo Jergović, Mirko Đanić, Kristina Brkljača, Marija Milašin, Ivica Kadić,Đuro Jurić-Katušić, Antonija Lončarić, Vlado Tadijanović, Mirko Kozlović i Matija Gabrić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Branko Mihić, Drago Cvitić i Mijo Galović. Svi prijedlozi za spomenute funkcije i tijela usvojeni su jednoglasno.

Kod izbora za članove časnog suda s prijedlogom da jedan od članova bude Dragan Matijević nisu se složili članovi Općinske organizacije HSS-a općine Vrbje, a stav je pojasnio predsjednik Mladen Konjević. Potom je uslijedilo i glasovanje o usvajanju njihova pojašnjenja i prijedloga da se za člana časnog suda umjesto Matijevića uvrsti Stjepan Tomašić, što je i usvojeno. Tako su za članove časnog suda izabrani s 29 glasova ZA, 4 PROTIV i jednim suzdržanim, Ivo Jergović, Stjepan Tomašić i Đuro Špehar.

Glavni tajnik stranke Ilija Ćorić u razgovoru nam je, uz ostalo, istaknuo kako očekuje više mladih u čelništvu stranke na razini BPŽ, a što se tiče stanja HSS-a u Novoj Gradiški naglasio:”HSS će konsolidirati svoje redove i u Novoj Gradiški. Mnogi su mislili da nas neće biti i da će se ime HSS-a spominjati samo u TV kalendaru, ali HSS je pokazao svoju vitalnost i “brazda je duboka”. Ćorić je također dodao kako se HSS mora mijenjati kako bi mogao mijenjati Hrvatsku. “HSS se mora jednostavno okrenuti budućnosti. Svojim novim programskim rješenjima i vizijama ćemo se sasvim sigurno okrenuti ne samo selu nego i gradu. HSS je dika i sela i grada, a pokušat ćemo senzibilizirati i mlađe biračko tijelo, ali i žene, a ne više samo i isključivo ruralni prostor. Ovog trenutka se Hrvatska bavi gotovo trivijalnim stvarima, a nitko nema odgovor na problem odlaska mladih. Ono što moramo učiniti je odići kvalitetu života i pružiti perspektivu mladima, a to znači da svi mi moramo zasukati rukave i ponovno na ove prostore dovesti kulturu rada i kulturu odgovornosti”, rekao nam je u razgovoru Ilija Ćorić.

Na izboru za predsjednika županijskog HSS-a u slijedećem mandatnom razdoblju zahvalio je na kraju izborne Skupštine Davor Vlaović i tom prigodom istaknuo:”Vjerujem da ću zajedno s vama i dalje uspješno voditi Županijsku organizaciju HSS-a. Želja mi je da stvarno pokažemo jedno zajedništvo, jedinstvo u promicanju ideja Programa HSS-a, da svatko od vas smogne hrabrosti reći i ono što nije dobro, jer jedino na taj način, u jednoj kvalitetnoj obiteljskoj raspravi, a ja tvrdim da jesmo kao HSS jedna velika obitelj, možemo iznjedriti najbolje ljude i programe i pokazati svima da je HSS jedinstven, da je HSS taj koji može uspješno voditi općine, ali sigurno da može uspješno voditi i županiju i državu Hrvatsku. Želja mi je da u Hrvatskom saboru bude više prijedloga s terena i zato vas pozivam da me zovete, doći ću u vaše općine, Mjesne odbore, zajedno ćemo prokomentirati probleme i bit će mi i na taj način lakše zastupati vaše interese kao narodnom zastupniku. I na taj način zajedno ćemo podizati rejting HSS-a, a prije svega podizati razinu povjerenja građana u našu stranku i političare. Tu sam, s vama sam, ja sam samo prvi među jednakima” rekao je Davor Vlaović.

Related Post

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 20/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2014. – Članice Foruma žena novogradiškog SDP-a okupile su se jučer na radionici u stranačkim prostorijama…