ATLANTIC GRUPA PRODALA TVORNICU U NOVOJ GRADIŠKI BELGIJSKOM AMINOLABSU

4404 0

ZAGREB / NOVA GRADIŠKA – Atlantic Grupa i belgijski Aminolabs sklopili su strateško partnerstvo. U Atlanticu kažu da prodaja njihovih tvornica u Novoj Gradiški i Njemačkoj belgijskom Aminolabsu ni na koji način nije poslovno uzrokovana situacijom u Agrokoru.

Atlantic Grupa dezinvestira proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane belgijskoj tvrtki Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower

U svrhu daljnjeg restrukturiranja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne prehrane, te fokusa na vlastite brendove, Atlantic Grupa je odlučila prodati tvornice u Njemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i s njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj tvrtki Aminolabs Group. Vrijednost transakcije iznosi do 200 milijuna kuna od čega isplata 150 milijuna kuna slijedi po potpisivanju ugovora, dok će ostatak biti isplaćen kroz naredne dvije godine. Dovršetak transakcije očekuje se u zadnjem kvartalu ove godine. Atlantic Grupa u pogonu u Novoj Gradiški ostaje manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu te ostaju u 100 postotnom vlasništvu Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa nastavlja razvijati Multipower brend približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svojem okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfelja sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog branda nastavlja se u suradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Europi.

Aminolabs Group, specijalist je za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u području dodataka prehrani te je dobavljač brojnim uglednim međunarodnim kompanijama koje se bave zdravom prehranom. Kompanija ima sjedište u Hasseltu u Belgiji, i dva suvremena proizvodna pogona koji nose GMP (Good Manufacturing Practice) certifikat smještena u Hasseltu i Zottegemu. Tvrtka posluje u 36 zemalja diljem svijeta, a kupci su joj mnogi ugledni brendovi, online trgovine, maloprodajni i farmaceutski lanci – navode u Atlantic Grupi.

Related Post

Izbori u HDZ-u

Autor - 26/04/2012 0
Od 281 pozvanih s pravom glasa, pozivu se odazvalo 273 izaslanika s primarnim ciljem izbora vodstva brodsko-posavskog HDZ-a te izaslanika…