IZBORNA SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG HSLS-a

1567 0

SL. BROD 30. ožujka 2012. – Jučer je u Slavonskom Brodu održana redovita Izborna skupština HSLS-a Brodsko posavske županije. Izabrano je novo vodstvo na mandat od 4 godine. Ovoj skupštini su se odazvali izaslanici iz svih gradskih i općinskih organizacija. Izabrana su po 5 članova u Nadzorni odbor i po 5 članova u Statutarnu komisiju. Također je izabrano i 19 članova u Županijsko vijeće.

 

Osim 19 članova županijskog vijeća izabran je tajnik, rizničar, dva dopredsjednika i predsjednica županijske organizacije.

Za predsjednicu je ponovno izabrana dosadašnja predsjednica Ružica Vidaković, za potpredsjednike su izabrani prof. Marija Karlovčan-Subić iz Nove Gradiške i Tihomir Vujčić, univ.spec.oec. iz Slavonskoga Broda. Za tajnika je izabran Ivan Zirdum a za rizničara Josip Opačak.

Novi sastav Županijskog vijeća čine članovi iz gotovo svih općinskih organizacija.

Skupštini su se odazvali i gosti. Nazočan je bio i predsjednik stranke Darinko Kosor i potpredsjednik Zagrebačke organizacije Dragan Martinović.

Predsjednik Kosor je izrazio zadovoljstvo radom ove organizacije ali i podsjetio da je HSLS na zadnjim parlamentarnim izborima bio četvrta stranka po broju dobivenih glasova. Da je izborni zakon bio drugačiji mi bi smo danas imali pet mandata, nažalost izborni zakon je bio jednak za sve. Na nama je da se maksimalno angažiramo za predstojeće lokalne izbore te da svoj gospodarski program koji je ocijenjen od strane neovisnih ekonomskih analitičara kao najbolji i dalje aktualiziramo jer je gospodarska situacija u Hrvatskoj svaki dan sve teža. Naglasio je da su po Statutu stranke sve organizacije samostalne u odlučivanju i sklapanju možebitnih predizbornih koalicija te da je zagrebačka organizacija sklopila prošli tjedan sporazum sa HSS-om te da imaju zajednički klub u skupštini čiji je on predsjednik.

Od ostalih gostiju nazočni su bili župan Danijel Marušić koji je nazočne pozdravio u ime HDZ-a i zamjenik župana Davor Vlaović u ime HSS-a. Pozdravili su izaslanike te pohvalili dosadašnju suradnju kao koalicijski partneri na razini županije. Istaknuli su da smo primjer gdje tri stranke od početka mandata odlično surađuju u interesu cijele zajednice te izrazili nadu da će se takva suradnja nastaviti i ubuduće. Također su naglasili da nikada tijekom dosadašnjeg mandata nije došlo do unutarstranačkih trzavica te da je to jedan od glavnih razloga što ljudima ulijeva povjerenje, jer svakodnevno smo svjedoci da su političari neomiljena skupina upravo zato jer se najčešće bave sami sobom što građane s pravom ljuti.

Related Post

MLADI LIBERALI

Autor - 16/10/2013 0
U Zadru je od 11. – 13. listopada 2013., u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann, održana IV. akademija Mladih hrvatskih…

HSLS PREDLAŽE VLADI RH

Autor - 22/05/2014 0
HSLS smatra kako se jedino zajedničkim djelovanjem, neovisno o osobnom ili političkom razilaženju, mogu postići kvalitetniji i prihvatljiviji rezultati koji…