IZLOŽBA FOTO KLUBA F4

1200 0

STARA GRADIŠKA, 4. veljače 2016. – U okviru Dana obilježavanja Dana logora Stara Gradiška koji je organiziralo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncetracijskih logora, podružnica Sisačko – moslavačke županije i programa

“Da se ne zaboravi ” jučer su okupljeni logoraši i drugi sudionici mogli razgledati izložbu fotografija po nazivom

„Svjedok boli“. Izložba je bila postavljena u dvorani Općine Stara Gradiška.

Radi se o fotografijama nastalim u prostorima zloglasnog starogradiškog kazamata, koji su iako u ruševnom stanju, vjeran svjedok vremena ljudske patnje koja je tamo stanovala u vrijeme svih totalitarnih režima, pa i u Domovinskom ratu.

Riječ je o viđenju ostataka starog zatvora članova Foto kluba F4 Nova Gradiška. Autori su Goran Dorić, Željko Grganić, Branko Ivanović, Zvonko Oršulić, Tomislav Petrović, Dominik Poletto, Ivana Žerovnik, Boris Živković i Đuro Valentić.

Autori su prošle godine u dva navrata posjetili zatvor i snimali fotografije.

-Načelnik Općine Stara Gradiška Velimir Paušić je predložio izložbu fotografija na što smo pristali kada smo vidjeli da snimljeni materijal dobro prikazuje stanje u ostacima zatvora. – kaže Goran Dorić, jedan od autora.

Vrijednost ovih fotografija je tim veća jer je starogradiški kazamat u ruševnom stanju pa se može deseti, kako je, pozivajući na izložbu, kazao općinski načelnik Velimir Paušić, da one ostanu jedini njegov trag.

Izložba je u vlasništvu Općine Stara Gradiška.

Related Post

KOSOR U STAROJ GRADIŠKI (2)

Autor - 25/08/2011 0
UPOZNALA SE S OBNOVOM SPOMENIKA KULTURE I PROBLEMOM DRŽAVNIH STANOVA KOJI ČEKAJU NA OBNOVU STARA GRADIŠKA, 23. kolovoza 2011. –…