Jedni prodavali robu koju ne posjeduju, drugi prodavao marihuanu

972 0

NOVA GRADIŠKA/SL. BROD 16. rujna 2010. – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Slavonskog Broda i 25-godišnjakom iz Nove Gradiške, te utvrdili osnovanu sumnju da su oni u više navrata oglašavanjem preko internetskih stranica počinili veći broj kaznenih djela protiv imovine-prijevarom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 26-godišnji muškarac iz Slavonskog Broda, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist od 15. ožujka do 3. svibnja ove godine u više navrata putem interneta oglasio prodaju razne tehničke robe iako ponuđenu robu nije niti posjedovao. Za ponuđenu robu u svakoj pojedinačnoj aukciji njemu je od većeg broja osoba s područja Republike Hrvatske ponuđena najviša cijena, a nakon čega su te osobe, po njegovoj uputi, ponuđene iznose uplaćivali na tekući račun 25-godišnjaka iz Nove Gradiške, a roba im nije nikad isporučena, niti im je vraćen njihov novac. Muškarac iz Nove Gradiške je uplaćeni novac sa svog računa podigao, iako je znao da potječe iz kaznenog djela, od toga je jedan dio zadržao za sebe, jedan dio predao 26-godišnjaku iz Slavonskog Broda, a dio po njegovoj uputi, uplatio na druge bankovne račune. Protiv dvojice muškaraca slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenih prijava oštećenih zbog počinjenih kaznenih djela Prijevare.

 

Jučer u 17 sati policijski službenici su uhitili 27-godišnjaka iz Slavonskog Broda zbog posjedovanja opojne droge Marihuana. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se 27-godišnji muškarac bavi prodajom opojne droge Marihuana, te su od njega sukladno zakonskim propisima oduzeli tri stabljike indijske konoplje visine 180 centimetara i širine oko 60 centimetara, koje je on posjedovao. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga. (PUBP)

Related Post

OPREZ LOPOVI: Opljačkao konobaricu

Autor - 30/08/2017 0
SLAVONSKI BROD – Jučer, 29. kolovoza 2017. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad…