JESEN U BRĐANIMA

692 0

BRĐANI, 30 rujna 2011. – Bilo je to dosad najposjećenije i najbrojnije jesensko okupljanje u Brđanima. U lijepom sunčanom danu u nedjelju se zahvaljujući Udruzi žena Brđani jednako su uživali mještani i njihovi gosti kao i svi oni koji su

sudjelovali na četvrtoj po redu manifestaciji Jesen u Brđanima koja na jedinstven način njeguje seosku tradiciju i običaje.

 

Ova manifestacija, zamišljena kao prezentacija obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i njihovih proizvoda ove je godine okupila 33 izlagača. Spontano, kroz protekle godine Brđani se pretvaraju u svojevrstan izložbeni prostor. Svi oni koji do sada nisu bili u Brđanima trebaju doći naredne godine, proći kroz to selo i vidjeti prekrasno uređene kuće i ambijent koji je odisao tradicijom i životom predaka. Zaslužni su za to, kako je na otvaranju istaknula predsjednica udruge Ivanka Grgić, svi mještani.

 

Bila je u nedjelju u Brđanima dosad najveća smotra hladnokrvnjaka i lipicanaca vlasnika sve većeg broja zaljubljenika u tu plemenitu životinju u novogradiškom kraju bez koje se nekada nije mogao zamisliti život na selu.

 

Nakon 40 godina vršalica je u Brđanima ponovo bila u pogonu, jednako na radost starijih posjetitelja, koji su nekada sudjelovali u vršidbi, tako i najmlađih, kojima je vršalica izgledala kao nekakva velika igračka.

 

Zahvaljujući se mještanima koji su prihvatili ovu manifestaciju, Ivanka Grgić nije propustila priliku zahvaliti se Brodsko-posavskoj županiji na pokroviteljstvu i potpori, kao svim drugim pojedincima i tvrtkama koji svojim sponzorstvima daju velik doprinosu organizaciji Jeseni u Brđanima.

Bilo je ove godine puno razloga da pohvale organizatorima ne izostanu od zamjenika župana Ružice Vidaković i Davora Vlaovića jer, uz svu raskoš tradicije života na selu, Jesen u Brđanima je bila da brojni izlagači na štandovima pokažu koje to sve proizvode nude njihova domaćinstva, opća poljoprivredna gospodarstva, udruge i učeničke zadruge. Jesen u Brđanima i ove godine je bilo mjesto gdje se uživalo slavonskoj pjesmi i plesu.

 

 

 

Related Post