JOŠ JEDNA PRIJEVARA: Ostala bez fotoaparata i nekoliko tisuća kuna 

1184 0

Unatoč upozorenjima naivni građani dijele podatke sa svojih kartica i ostaju bez novca 

SLAVONSKI BROD -Jučer, 27. rujna, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena 19-godišnjakinja.

Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju fotoaparata, nakon čega joj se obratila nepoznata osoba i dovela u zabludu da će joj uplatiti traženi iznos, nakon čega je oštećena poslala fotoaparat na dogovorenu adresu. Nepoznata osoba je oštećenu uputila da je za potrebe plaćanja poreza, putem aplikacije za transfer novca potrebno uplatiti i nekoliko tisuća kuna, a kako bi na svoj bankovni račun primila traženu uplatu za prodani fotoaparat. Nakon izvršene uplate i prestanka komunikacije, oštećena je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Prijevare te podnošenja odgovarajućih pismena.


Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve oblike prijevara putem interneta, a pogotovo da ne vrše uplate putem poveznica koje im dostave nepoznate osobe. Također, pozivamo građane da svaki ovakav, sumnjivi, način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

 

Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 04/07/2017 0
Mr. Ljiljana Lukačević (HDZ) izabrana za potpredsjednicu Gradskog vijeća Autor Franjo Samardžić Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo izmjene gradskog proračuna i…

KUPOPRODAJA MOTOCIKLA

Autor - 03/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. kolovoza 2016. – Dana 2. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dovršili su kriminalističko istraživanje nad…