KAD ŠUTNJA PROGOVORI – PETA ZBIRKA PJESAMA DR. RADOMIRA DUMIČIĆA

1543 0

Autor poumar

NOVA GRADIŠKA 13. listopada 2010. – U utorak 12.listopada u dvorani Relković predstavljena je peta zbirka pjesama dr. Radomira Dumičića „Kad šutnja progovori“. Uz autora, ovaj kulturno-glazbeni događaj organizirali su Učilište Relković ,Gradska knjižnica i Gradski radio. U nazočnosti predstavnika Grada

Nova Gradiška dr.Ljepše Rakas Vujčić, zamjenice gradonačelnika za društvene djelatnosti, uglednih novogradiških profesora i liječnika i brojnih štovatelja pisane riječi dr. Dumičića, zbirku je predstavila prof. Nada Šerić,urednica,lektorica i recenzentica i naglasila kako ovom zbirkom literarnih uradaka autor izriče neumoljivu istinu o sebi i subjektu njegove pjesme: „Ovoga puta odlučio se na formu koja se približila prozi, a tematski zaustavila na motivima dosadašnjih uradaka. Pored stihova koje smo do sada mogli isčitavati u prijašnjim zbirkama,novost je ČAKAVSKI IZRAZ i pjesme uokvirene u prozi. U autorovu stvaranju najviše opija san , a njegove riječi izrasle iz šutnje i nanizane ostavljene na uzglavlju sna čekaju čitatelja…“ rekla je prof. Šerić.  

Lijepoj umjetničkoj cjelini ove kulturne večeri doprinijeli su profesorice Vjekoslava Bagarić i Morana Plavac interpretiranjem stihova iz zbirke KAD ŠUTNJA PROGOVORI te glazbenici Milenko Divjak, Srećko Hanak , Tomislav Šolić i Željko Brčić-Duša. Svakom novom zbirkom novogradiška javnost upoznaje „novoga“ doktora Radomira Dumičića, pa je tako bilo i ove pjesničke večeri u kojoj je autor interpretirao vlastite stihove na čakavskom dijalektu. Dr.Radomir Dumičić ,svojim umjetničkim radom i stvaranjem , već dugi niz godina doprinosi oplemenjivanju kulturnih događaja NAŠEGA GRADA i na tome mu kažemo: VELIKO HVALA DR.DUMIČIĆ!  

 

Related Post