KAZNA 600 KUNA: Pojačan nadzor parkiranja u prvoj gradskoj zoni

2037 0

Autor Franjo Samardžić, Snimio Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 1.  veljače 2021. –  Grad Nova Gradiška i komunalni redar Manuela Stipetić obavještavaju građane  o  pojačanom nadzoru  parkiranja u prvoj  gradskoj zoni  i kažnjavanju  novčanom kaznom prekršitelja  koji  automobile zaustavljaju  i parkiraju  izvan parkirnih mjesta.

-Obavještavamo građane Nove Gradiške da će se od 1. veljače 2021. godine, temeljem članka 74. st.1. Odluke o komunalnom redu Grada Nove Gradiške (Novogradiški glasnik br. 05/2019), obavljati redovite kontrole parkiranja vozila u čitavoj 1. gradskoj zoni s naglaskom na Ulicu Slavonskih graničara.

Spomenutom Odlukom se, između ostaloga, zabranjuje parkiranje i zaustavljanje vozila na javno prometnim površinama koje nisu označene prometnom signalizacijom kao javno parkiralište.

Zabranjuje se koristiti javne površine: trgove, šetnice, nogostupe, pješačke zone te staze za zaustavljanje, parkiranje i kretanje vozila.

Mole se građani na postupanje sukladno odredbama Odluke o komunalnom redu odnosno što znači da je dozvoljeno parkiranje na označenim parkiralištima dok je strogo zabranjeno parkiranje izvan takvih mjesta

( zelene površine, korzo i sl.)

Vršenjem redovite kontrole, komunalni redar će izricati novčane kazne predviđene člankom 133. Odluke u iznosu od 600,00 kuna za osobe koje postupe suprotno propisanoj obvezi.

 

Zaključno, u svrhu poštivanja odredaba Odluke o komunalnom redu kao i izbjegavanja izricanja novčanih kazni, mole se građani na postupanje sukladno ovoj Obavijesti – navodi  Manuela Stipetić dipl. oec..

Related Post

Ljetna turneja benda Meritas

Autor - 15/07/2019 0
Meritas otkriva nove koncertne destinacije – od Visa do Špancirfesta U godini posvećenoj njihovih prvih 20, Meritas širi svoj glazbeni…