Kino: NE BRINI DRAGA – ČETVRTAK, 22. 9. I PETAK, 23. 9. U 19:30

531 0

IZVORNO IME: Don’t Worry Darling

REŽIJA: Olivia Wilde

ULOGE: Florence Pugh, Chris Pine, Harry Styles, Gemma Chan, Nick Kroll

ŽANR: triler

TRAJANJE FILMA: 122 min  

GODINA: 2022. 

DRŽAVA: SAD

CIJENA ULAZNICE: 25 KN (3,32)

DOBNA PREPORUKA: 15

 

SADRŽAJ FILMA:


Alice (Florence Pugh) i Jack (Harry Styles) sretni su što žive u idealiziranoj zajednici Victory, eksperimentalnom gradu kompanije u kojem žive muškarci koji rade za tajni projekt Victory i njihove porodice. 

Dok muškarci svaki dan provode u sjedištu projekta Victory, radeći na “razvoju progresivnih materijala”, njihove supruge – uključujući Frankovu elegantnu partnericu, Shelley (Gemma Chan) – svoje vrijeme provode uživajući u ljepoti, luksuzu i razvratu svoje zajednice. Život je savršen, a kompanija zadovoljava potrebe svakog stanara. Sve što traže zauzvrat je diskrecija i neupitna predanost cilju pobjede.

Ali kada se počnu pojavljivati pukotine u njihovom idiličnom životu, otkrivajući bljeskove nečeg mnogo zlokobnijeg što se krije ispod atraktivne fasade, Alice se ne može ne preispitati šta tačno rade u Victoryju i zašto. Koliko je Alice spremna izgubiti da bi razotkrila što se zapravo događa u ovom raju?

 

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

 

*Zadržavamo pravo izmjene termina

Related Post