Klastera Slavonija i Turistička zajednica BPŽ na sajmu biciklizma u Nizozemskom Utrechtu

539 0

Turistička ponuda Slavonije predstavljena je na sajmu Fiets en Wandelbeurs u Utrechtu od 23. do 26. veljače. Riječ je o najvećem nizozemskom sajmu za biciklizam i pješačenje koji je, nakon tri godine pauze, brojao rekordnih 26 tisuća posjetitelja. 

Slavoniju je predstavljao klaster Slavonija sastavljen od pet udruženih županijskih turističkih zajednica, među kojima je ; Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, Požeško – slavonske, Osječko – baranjske, Virovitičko – podravske i Vukovasko srijemske županije.  

Na hrvatskom štandu bili su i predstavnici iz Like, Kvarnera, Zadarske, Šibensko-kninske te Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujući organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Amsterdamu (Kroatisch Nationaal Bereau Voor Toerisme).

Osim upoznavanja s turističkom ponudom Slavonije posjetitelji su degustirali prepoznatljive delicije ovog kraja.

Ovo je veliki iskorak u promociji biciklizma i pješačenja u Slavoniji, aktivnostima koje su na vrhuncu svoje popularnosti u Europi, pogotovo u Nizozemskoj koja je, nakon Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva, treća u Europi po broju cikloturista.

“Nizozemci su izrazito zainteresirani za biciklističke i pješačke staze bez velikih gužvi, buke i prometa. Saznali smo ii da su veliki ljubitelji kampiranja, prirodnog okruženja i toplih domaćina. Većinu toga Slavonija ima, a ovakvim sajmovima, osim što gradimo svijest o Slavoniji, učimo kako dodatno unaprijediti našu ponudu za aktivne turiste“, istaknuo je Krešimir Herceg, predstavnik Tursitičke zajednice Brodsko-posavske i Slavonije na sajmu.

Uz ponudu turističkih zajednica iz cijele Europe i organizatora putovanja, posjetitelji su mogli vidjeti i raznovrsne proizvode i usluge vezane uz biciklizam i pješačenje.

Related Post

JEDINSTVENA PRIČA 

Autor - 17/03/2022 0
TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok VELIKA – Jedna od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj, jedinstvena priča koja…