Ključna pobjeda Cerničana

1379 0

autor Ivo Petranović

Cerničani u subotu imaju oproštaj pred svojim navijačima i rastanak sa ovogodišnjom uspješnom trećeligaškom sezonom. U goste im dolazi Đakovo, momčad koja je sa istim brojem bodova (53) samo jedno mjesto slabije plasirana od Mladosti. To daje dodatni oprez, iako je cernička momčad, prema riječima zaslužnog trenera Dinka Terzića, već umorna od predugog ligaškog maratona gdje se natječe 18 klubova i igra se čak 34 kola. To je za amatere uistinu previše jer se uz utakmice 3.HNL igrao i Kup, gdje su Cerničani pobjednici za područje Nogometnog središta Nova Gradiška i finalisti županijskohg Kupa, te kao takvi i sudionici predkola Hrvatskog kupa. Mladost i Đakovo međusobnim susretom određuju plasman na tablici, pa će to biti borba za prestiž, iako su razlike gotovo neznatne. Cerničani su, naime, efikasnija momčad (57) od gosta (54), manje su primili pogodaka (38), ali Đakovčani imaju jednu pobjedu više (15) od Cerničana (14). Mladost je rekorder lige po neodlučnim igrama (11) i tu leži uzrok nešto slabijem plasmanu Cerničana nego je planirano, iako je i šesto mjesto među 18 klubova vrlo dobar uspjeh. To tvrdi i trener Terzić, iako zna da su upravo neodlučni ishodi, gdje su trebale biti pobjede, odredile plasman za nekoliko mjesta na tablici.

 Zato je subotnja utakmica protiv Đakova za Cerničane imperativ osvajanja punog plijena, jer u protivnom prijete i Đakovo, ali i osmoplasirani Bjelovar i deveto Belišće, koji su sa samo jednom bodom zaostatka (52). Zato će subotnja utakmica u Cerniku biti višestruko značajna, kako za bodove, tako i za završni plasman, a najviše za dostojan oproštaj sa brojnom i vjernom cerničkom publikom u zadnjoj ovosezonskoj 34. utakmici u 3.HNL. Zato je potrebna puna podrška publike, koja će kao i obično, napuniti krasne cerničke tribine (na slici) i pružiti po običaju punu pomoć svojim nogometašima kako bi izborili očekivanu pobjedu.  

Related Post

Počeo Memorijal u Lazama

Autor - 04/07/2010 0
LAZE, 3 srpnja, 2010. – Danas je u Lazama počeo 17.memorijalni nogometni turnir Hrvatski sokoli gdje su u prvoj utakmici igrali Mladost…