KONCERTI HKUU „TRENK“ U POVODU DANA GRADA I ŽUPNOG BLAGDANA

1305 0

NOVAGRADIŠKA, 5. prosinca 2017. – Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška održat će dva koncerta povodom Dana grada Nova Gradiška i blagdana BZBDM, 08. i 09. prosinca 2017. u 18.00 sati u Domu kulture Nova Gradiška.

Kako obavještava Vesna Vlaović, tajnica HKUU “Trenk”, kroz dva koncerta, Udruga će prikazati cjelogodišnji rad i trud. 


Mladi, stari, ali i oni najmlađi, okupljeni u dječju folklornu skupinu na pozornici Doma kulture, dva će dana za redom, pokazati kako se čuva i voli Slavonija. Uz dječje i odrasle folklorne, pjevačke i nastup tamburaške sekcije. U Domu kulture očekuju vas i nastupi gostiju, članova 
Kud Nikola Šubić Zrinski iz Petrijevaca, te Vokalna skupina Mursella.

Trenkovci će se predstaviti i novim dramskim uratkom, svojevrsnim zaštitnim znakom društva. Ove je godine na rasporedu pučka komedija „Snaše i lole iz večernje škole“, nastala zajedničkim radom svih kreativaca KUD-a, prepuna autohtonog narodnog humora, osmišljena na osnovu tradicije i stila života stare Slavonije.


Tradicionalni su to koncerti “Trenka” koje svake godine organiziraju u povodu Dana grada i nadolazećih blagdana, a zbog velikog interesa posjetitelja, organiziraju ih u dvije večeri.

Related Post