KONJIČKI SPORT – ZAPOČINJE NOVA SEZONA ZAPREŽNIH NATJECANJA

1112 0

SLAVONSKI BROD – U nedjelju 22.svibnja započinje 12. sezona natjecanja u vožnji zaprega u sustavu Hrvatskog konjičkog saveza. Sezonu domaćinstvom i ove godine otvara Zaprežni klub SLAVONAC iz Slavonskog Broda,

koji je uz Centar za ruralni razvoj PANONICA suorganizator konjičkog turnira “PANONICA DRIVING CHALLENGE – SLAVONSKI BROD 2016.”. Turnir se održava na prostoru Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u sklopu Sajma poljoprivrede Slavonski Brod.

 

“Novi natjecatelji, novi složeniji sustav natjecanja, nova oprema i sve to u novoj sezoni. Čeka nas sezona puna izazova u sustavu natjecanja gdje će svaki vozač moći pronaći nešto za sebe. Nakon uspješne prošle sezone vjerujemo da su stvorene predispozicije da zadržimo poziciju najutjecajnijeg kluba u zaprežnom sportu”, kaže Ivan Janković, v.d. predsjednik ZK SLAVONAC. Janković je kontinuirano uključen u sve klubske aktivnosti, a čelnu poziciju preuzeo je prije dva mjeseca od Tomislava Vučkovića koji je u Hrvatskom konjičkom savezu izabran za izbornika Hrvatske zaprežne reprezentacije. ” Vjerujemo da kolega Vučković svojim iskustvom i predanošću može pomoći da cijela disciplina napravi jedan iskorak prema naprijed. Izbor Tomislava Vučkovića, još je jedna potvrda da ovaj klub kontinuirano dobro radi. Edukacije vozača, organizacijskog tima potraga za novim partnerima sve su to elementi koje realiziramo s ciljem razvoja zaprežnog sporta.”, kaže I.Janković. Jedan od elemenata koji povezuje cijelu priču posljednjih pet godina je i Centar za ruralni razvoj PANONICA. “Klub je fokusiran na sportski dio, CRR PANONICA je naša veza prema svima drugima kojima samo bavljenje zaprežnim sportom nije primarni cilj, a žele se uključiti u ovu priču. Mediji, novi partneri u organizaciji turnira, pronalazak stručnjaka za edukacijske programe, sve to obuhvaća naša suradnja”, ističe Janković. Za sportsku disciplinu koja iziskuje znatna financijska ulaganja Janković kaže kako je najbolje i ne spominjati novac. “Znate izreku, novac nije problem, novca nema. Počnemo li govoriti o financijama urušit će se cijeli sustav. Ono što smo do sada izgradili rezultat je ulaganja iznad mogućnosti. Mladi vozači ne odlaze na ljetovanje, jer odvajaju novac za skrb o konjima i novu opremu. Roditelji prekrajaju kućne financije na najnevjerovatnije načine. Uz pomoć CRR PANONICE stvorili smo temelj da nas sponzori prepoznaju. Daleko smo od pokrića svih potreba, ali vjerujemo da će i tu biti bolje”, kaže Janković.

Aktivnosti CRR PANONICA i ZK SLAVONAC za sada idu uz pokroviteljstvo Brodsko-posavske županije i Općine Velika Pisanica, te sponzora: Trgovački lanac BOSO, Inter cars d.o.o., Đuro Đaković Montaža Izolak, Obrt Čuljak – Svečane dvorane Kristal. Program zaprežnog turnira u nedjelju sastoji se od ukupno pet utakmica u sklopu natjecanja Croatia kup i Prvenstvo hrvatske u vožnji dvoprega za juniore. Utakmice u vožnji kroz čunjeve započinju u 16,00 sati, dok su utakmice u vožnji dresure za jednoprege i dvoprege predviđene već od 13,30 sati.

 

Raspored turnira PANONICA DRIVING CHALLENG

 

CRR PANONICA i ZK SLAVONAC, ove godine u suradnji s partnerima organiziraju ukupno četiri turnira iz serije PANONICA DRIVING CHALLENGE. Nakon Slavonskog Broda na rasporedu je 14. kolovoza turnir u Donjim Andrijevcima, zatim u Gundincima 4.rujna i 18.rujna turnir u Vinkovcima na Salašu TENA. Partner u organizaciji ovih programa su Konjički klub DONJI ANDRIJEVCI, Konjogojska udruga GUNDINCI i tvrtka BOSO vlasnik Salaša TENA.

Related Post

TENIS

Autor - 07/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA – U utorak 04. listopada 2014. godine u organizaciji Teniskog kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“ na teniskim…