KONVENCIJA SDP-a

1585 0

NOVA GRADIŠKA, 11. svibanj 2012. – SDP-e je najorganiziranija politička opcija u gradu. Ono što moramo svakako nastaviti raditi je to da Gradsku organizaciju nastavimo otvarati za nove ideje i ljude, koji s nama dijele zajednički cilj, a

to je da zajedničkim radom i znanjem ostvarimo kvalitetniji život svih građana Nove Gradiške, neovisno o njihovim političkom ili bilo kojem drugom opredjeljenju – kazao je sinoć Franjo Kikić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška, na 6. izvještajnoj-tematskoj konvenciji novogradiških esdepeovaca.

 

Na Konvenciji, održanoj pod predsjedanjem Mirka Golovrškog, protekla je godina ocijenjena kao uspješna, a posebno je istaknuto da je ostvarena uvjerljiva pobjeda na parlamentarnim izborima, a GO SDP-a po prvi put ima SDP-ovog saborskog zastupnika, gradonačelnika Josipa Vukovića.

– Protekla godina bila je jedna od najizazovnijih godina u povijesti naše organizacije. Jasan i nedvojben cilj, bio je dobiti parlamentarne izbore na razini države, a pritom dati puni doprinos naše organizacije i potvrditi da smo najjača politička opcija u našem gradu. Svjesni da nijedan uspjeh ne dolazi sam od sebe, Gradski odbor početkom godine donosi plan aktivnosti radi na omasovljenju stranke, organizira javne tribine, organizira druženje i sportske susrete 5. izborne jedinice na Strmcu, a potom i koordinira rad izbornih aktivnosti 2. sektora 5. izborne jedinice.

Da smo otvoreni i dostupni svima koji socijaldemokraciju vide kao svoj izbor u prilog ide činjenica da su se u stranku u prošloj godini uključila 62 nova člana, od kojih deset u Ljupini, gdje smo do sada imali samo četiri člana – kazao je Franjo Kikić.

Na konvenciji je tajnim glasovanjem izabrano osam predstavnika GO SDP-a koji će 2. lipnja ići u Zagreb na Konvenciju SDP-a Hrvatske. Osim saborskog zastupnika Josipa Vuikovića i predsjednika Franju Kikića, koji na Konvenciju idu po funkciji, to su: Vinko Grgić, Krunoslav Hofer, Milan Mateša, Zorica Popović, Marijan Radić, Ljepša Rakas-Vujčić, Zlatko Zebić i Vladimir Zuzija.

Nazočnima se obratio i odgovarao na pitanja gradonačelnik Josip Vuković. O zapošljavanju, investicijama u gospodarstvu, komunalnoj i društvenoj infrastrukturi, stabiliziranju gradskog proračuna, stanju u DING-u i Gradskom radiju, te odnosima s koalicijskim partnerom, posebno ćemo pisati.

Related Post

GRADSKI ODBOR SDP-a

Autor - 22/08/2012 0
Nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a razočarani su ostali svi oni koji su priželjkivali veće turbulencije unutar te stranke, ostavke i…

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 22/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. rujan 2014. – Članice novogradiškog Foruma žena SDP-a danas su obilježile Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad…

ERASMUS+ , PRILIKA ZA SVE

Autor - 08/02/2014 0
SLAVONSKI BROD, 7. veljače, 2014. – Jeste li vi kandidat za europski program obrazovanja? Da, studenti i nastavno i nenastavno…