KREŠO BELJAK: Hrvatska je uvijek bila dio Europe, HSS želi raditi samo s onima koji tako promišljaju

1685 0

Pozivamo sve ostale opozicijske stranke, kojima su prihvatljiva naša politička načela da nam se pridruže u zajedničkim pripremama i mogućem zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament 2019.“ kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Hrvatska seljačka stranka održala je tiskovnu konferenciju na kojoj su predsjednik Stranke Krešo Beljak i potpredsjednici upoznali javnost sa smjernicama HSS-ove politike koje će biti osnovna platforma suradnje s političkim strankama u Hrvatskoj.

Što brži ulazak susjednih zemalja u euroatlanske integracije

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je rekao kako se HSS zalaže za jaku Europsku uniju i što bržu integraciju europskog prostora i posebno što brži ulazak susjednih zemalja u euroatlanske integracije jer u njima žive brojni državljani Republike Hrvatske i hrvatske nacionalne manjine.

Odustati od sudjelovanja u tzv. „Inicijativi tri mora“

„ HSS ne želi da Hrvatska bude pogranična država, želimo da granica Europske unije i NATO saveza bude što istočnije od Hrvatske, jedino i najbolje tako mogu se ostvariti hrvatski ekonomski i sigurnosni interesi. Zalažemo se za brže rješavanje graničnih sporova. Odustajanjem od sudjelovanja u tzv. „Inicijativi tri mora“ kojom bismo se približili državama koje čine „jezgru“ Europske unije: Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i zemljama Beneluksa smatramo lošim za Hrvatsku.

Uvođenje ZERP-a i eura bez devalvacije kune

Načela od kojih HSS nikada , niti pod kakvim uvjetima neće odustati su: uvođenje ZERP-a po primjeru Malte i ostalih pomorskih zemalja Europske unije, veće potpore OPG-ovima , malim i srednjim poljoprivrednicima, cijela Hrvatska mora biti „GMO free“ područje. Naša politika je uvođenje eura bez devalvacije kune, ne dopuštamo bilo kakvu inflaciju prije uvođenja eura, želimo provesti jaču zaštitu potrošača i boriti se protiv nepoštenih trgovačkih praksi.

Poziv srodnim opozicijskim strankama o mogućem zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament

Pozivamo sve ostale opozicijske stranke, kojima su prihvatljiva naša politička načela da nam se pridruže u zajedničkim pripremama i mogućem zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament 2019.“ kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

HSS-ovci su tiskovnu konferenciju zaključili kako HSS na izborima za Europski parlament 2019. u nijednom pogledu neće surađivati sa strankama koje provode dijametralno suprotnu politiku od one za koju se Hrvatska Seljačka stranka zalaže.

Related Post