KUP ANDRIJA POLENIK U KUHANJU ČOBANCA

1412 0

BUKOVICA, 27. rujna 2013. – Tradicionalno se svake jeseni okupljaju članovi općinske organizacije HSS-a Rešetari i odaju počast svom prvom predsjedniku Andriji Poleniku. Organiziraju tradicionalni Kup „Andrija Polenik“ u kuhanju

čobanca na koji dolaze i ekipe iz drugih organizacija HSS-a. Ove godine u Bukovici je u dvorištu mjesnog doma osmi puta organizirano natjecanje u kuhanju čobanca i druženje članova HSS-a.

– Kup u kuhanju čobanca u spomen na prvog predsjednika Općinske organizacije HSS-a Rešetari Andriju Polenika, koji je bio veliki humanista, a po profesiji kuhar. Svoje kuharsko umijeće često je darovao kao besplatnu uslugu udrugama, lovcima, vatrogascima, kulturno-umjetničkim društvima, a i isto tako i privatno ljudima prilikom raznih slavlja. Mnoge je učio kuhat. Ovo je mali znak pažnje i prilika da ga se prisjetimo, a ujedno da se ugodno druže članice i članovi HSS-a iz općinske organizacije Rešetari i susjednih općina, zajedno s našim gostima iz susjednih županija. Ekipe nastoje pokazati svoja kulinarska umijeća u spravljanju našeg tradicijskog jela čobanca. Dok se čobanac kuha probaju se kulin i kobasica, jer je Andrija bio i jedan od vrsnih proizvođača kulina.

Ovo je ujedno i prilika da se zahvalimo svim članicama i članovima HSS-a koji su dali svoj doprinos u dobrom rezultatu HSS-a u našoj županiji, te da se kroz druženje prisjetimo nekih događaja i dogovorimo daljnje aktivnosti – kazao je Davor Vlaović, predsjednik županijske organizacije HSS-a.

foto: d i

Related Post