DAN OPĆINE I BLAGDAN. SV. MIHAELA

1502 0

 

STARA GRADIŠKA, 27. rujna 2013. – Predstavom za djecu Haidi, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, 

kojom je predsjedao Zvonko Pejaković, danas je počelo obilježavanje Dana općine i njenog zaštitnika sv. Mihaela.

 

Svečana sjednica održana je u nazočnosti zamjenika župana Davora Vlaovića, novogradiškog gradonačelnika Željka Bigovića, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja, predstavnika društava, udruga, javnih institucija i gospodarstvenika.

Svečana sjednica bila je prigoda da općinski načelnik Velimir Paušić govori o aktualnim zbivanjima i projektima koji se trenutno realiziraju te podsjeti na 20. obljetnicu ustroja općine i zahvali dosadašnjim načelnicima, predsjednicima Općinskog vijeća i općinskim vijećnicima na doprinosu koji su dali na unapređenju ukupnog života stanovništva u proteklih 20 godina.

Podsjetio je na život u progonstvu, povratak i obnovu u koju su ljudi, kako je naglasio, krenuli s puno entuzijazma i euforije sa željom za stvaranje ljepše budućnosti. Govorio je o naporima da se, ponajprije obnove kuće, a potom i izgradi za život nužna infrastruktura.

 

Čestitajući Dan općine i blagdan sv. Mihovila novogradiški gradonačelnik Željko Bigović i zamjenik župana Davor Vlaović posebno su čestitali svim predsjednicima Vijeća i načelnicima koji su Općinu kvalitetno vodili u proteklih 20 godina.

-Danas kada mnogi govore o potrebi preustroja jedinica lokalne samouprave. Treba reći da su upravo ovakve općine kao što je Stara Gradiška opravdale svoje postojanje, a kroz projekte o kojima je danas govorio načelnik izgrađeni su objekti infrastrukture, škole, sakralni i objekti potrebni za kulturni i društveni život. Bez njih ovdje ne bi bilo života- istaknuo je Davor Vlaović.

Obilježavanje Dana općine i ove je godine bila prigoda da se da se nagrade pojedinci i institucije za doprinos koji su dali u razvoju općine.

Načelnik Velimir Paušić i predsjednik Vijeća Zvonko Pejaković Nagradu za životno djelo dodijelili su prof. Husrefu Hadžialagiću, čovjeku koji je svoj život posvetio istraživanju Stare i Bosanske Gradiške i svoja saznanja ovjekovječio u nekoliko knjiga. Nagradu općine dobio je Zdenko Lončarić, a Plaketu Hrvatske vode – Vodno gospodarska ispostava Šumetlica-Crnac Nova Gradiška i Uprava za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH – Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu.

 

Obilježavajući 20 godina ustroja i rada Općine Stara Gradiška tom su prigodom, kao znak zahvale za doprinos u obnovi, razvoju i napretku posebna priznanja dodijeljena dosadašnji m predsjednicima Vijeća i općinskim načelnicima. Dobili su ih Antun Gagulić, Živko Guberović, Ivan Kikić, Zvonko Pejaković, Josip Valentić. Tvrtko Bogdanović, Mihajlo Matokanović, Ante Kikić, Štefica Slovinac i Velimir Paušić.

Obilježavanje Dana općine nastavlja se sutra 1. sportskim kupom Stare Gradiške u pecanju na plovak, natjecanjem u kuhanju fiša i zabavnom večeri. U nedjelju će u 11 sati svetu misu predvodit požeški biskup. msgr. dr. Antun Škvorčević.

 

Foto: D. Ivanković

Related Post

DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA

Autor - 30/09/2011 0
STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2011. – Iznimno svečano bilo je danas u Staroj Gradiški. Obilježavao se dan općine i slavio župni…

IZLOŽBA FOTO KLUBA F4

Autor - 04/02/2016 0
STARA GRADIŠKA, 4. veljače 2016. – U okviru Dana obilježavanja Dana logora Stara Gradiška koji je organiziralo Hrvatsko društvo logoraša…