STARA GRADIŠKA: Polaganjem vijenaca i svetom misom obilježen Dan općine i Blagdan sv. Mihaela

2958 0

STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2020. -Uvjetovan epidemiološkim mjerama skromno je danas obilježen Dan općine Stara Gradiška i Blagdan sv. Mihaela zaštitnika župe Stara Gradiška.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Stara Gradiška. Okupljeni su se molitvom prisjetili ljudi kojima dugujemo zahvalu za slobodnu i neovisnu Domovinu.

Vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Općine Stara Gradiška predvođeno načelnikom Velimirom Paušićem i predsjednikom Općinskog Vijeća Tvrtkom Beganovićem, izaslanstvo Policijske uprave brodsko-posavske, na čelu s Zrinkom Kapetanićem i Miroslavom Matićem, načelnicima policijskih postaja Okučani i Stara Gradiška, te DVD-a Stara Gradiška.

Nije izostala sveta misa u župnoj crkvi sv.Mihaela Arkanđela na kojoj su, uz općinsko čelništvo i župljane nazočni bili svećenici novogradiškog dekanata i velečasni Goran Mitrović iz Nove Kapele.

Izostala je ove godine svečana sjednica Općinskog vijeća pa nije bilo ni uobičajenog godišnjeg izvješća u kojem općinski načelnik Velimir Paušić govori o aktivnostima u proteklih godinu dana i planovima za naredno razdoblje.

-Uvažavajući epidemiološke mjere ove godine skromnije obilježavamo Dan općine bez svečane sjednice Općinskog vijeća. Izostala je ove godine i tradicionalna fišijada. Položit ćemo vijence i biti na svetoj misi u povodu Blagdana sv. Mihala i potom se malo družiti- kazao je načelnik Velimir Paušić. Župni blagdan čestitao je župljanima, a Dan policije i Blagdan sv. Mihaela čestitao je i pripadnicima policije jer je sv. Mihael i njihov zaštitnik.

Related Post