LIGA U NANBUDO BORBAMA

1072 0

OKUČANI, 26. ožujak 2013. – U Zagrebu je 24. ožujka održan 4. krug Liga natjecanja u Nanbudo borbama Ju Randori. Na natjecanju je sudjelovalo 6 natjecatelja Nanbudo kluba Slavonija Okučani.

I ovog puta se pokazalo da su ozbiljnim i profesionalnim pristupom osigurali put do uspjeha.

 

Već u prvom dijelu natjecanja u kategoriji djevojčice do 12 godina osvojena je prva medalja. Gabriela Redžić u finalu osvaja srebro,nakon čega je dobila priliku za nastup u višoj kategoriji djevojčice do 14 godina u kojoj osvaja zlatnu medalju i na prijedlog Kanse (glavnog suca) odlazi u još višu kategoriju te postaje pravo iznenađenje turnira i u kategoriji djevojčica do 16 godina osvaja još jedno zlato.

U kategoriji dječaci do 14 godina u polufinale ulaze tri člana Nanbudo kluba Slavonija i osvajaju tri medalje. Josip Crnković osvojio je broncu, a Mislav Jakovljević srebro. Veliko iznenađenje je napravio Matej Krnjić koji je osvojio zlatnu medalju te time zaslužio da pređe u višu kategoriju i dobio šansu za još jedno odličje. To se i dogodilo i Matej u kategoriji dječaci do 16 godina osvoja broncu.

 

Po prvi puta na natjecanju u borbama nastupio je i Daniel Redžić koji je u kategoriji muški 16-18 g godina osvojio brončanu medalju te time dodao još jedno odličje za Nanbudo klub Slavonija.

 

U kategoriji seniori nastupila je Ana Čabraja koja je došla do polufinala i borbe za 3 mjesto ali zbog bola u koljenu i na intervenciju trenera ne nastavlja daljnje natjecanje. Nije to umanjilo uspjeh Okučanaca uZagrebu. Dobili su velik pljesak sudionika natjecanja i gledatelja za veliku hrabrost i snagu na natjecanju.

Ovim uspjehom, članovi Nanbudo kluba Slavonija Okučani dodali su 8 novih odličja u svoju zbirku: 3 zlata, 2 srebra i 3 bronce. Krajem svibnja članovi Nanbudo kluba Slavonija sudjelovati će na Međunarodnom Memorijalnom turniru “Zdravko Mikuš” u Zlatar Bistrici,što je ponovo prilika za nova odličja i uspjeh naših sportaša.

 

Iskrene čestitke našim slavonskim Samuraima.

Related Post

“Daj pet za Vukovar”

Autor - 13/11/2011 0
U povodu obilježavanja 20. godišnjice junačkog otpora i pada grada Vukovara, članovi planinarskog društva Belveder iz Biograda na Moru i…