GRANIČNI POLICAJAC SUPERMARATONAC

859 0

U nedjelju 24. Ožujka, s Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu krenuo je 38. super maraton Zagreb – Čazma „Od Kaptola do Kaptola“. Supermaraton Zagreb – Čazma najduža je cestovna atletska utrka u Hrvatskoj, duga 61 km i 350 m

(40 km ravne i 21 km brdske staze), te je među najstarijim sportskim manifestacijama u državi. Ove godine supermaraton je bio međunarodnog karaktera jer je među šezdesetak trkača koliko je startalo s Trga bana Josipa Jelačića uz Hrvatske trkače bilo i predstavnika iz Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, te Slovenije. Natjecatelji su imali limitirani dolazak do cilja koji je iznosio sedam sati.

 

Među Hrvatskim predstavnicima na supermaratonu, startao je predstavnik Policijske uprave brodsko-posavske, granični policajac Policijske postaje Vrpolje, Krešimir Šimić koji je uz velike vremenske neprilike, kišu i vjetar uspješno istrčao od Kaptola do Kaptola. Šimić je osvojio 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji s rezultatom 5 sati 25 minuta i 6 sekundi što je i njegov osobni rekord u toj disciplini. Krešimir Šimić se već dugi niz godina bavi trčanjem cestovnih utrka u dužinama od 21 km do 350 km, te će i ubuduće kako je kazao s ponosom braniti boje Ministarstva unutarnjih poslova na atletskim utrkama diljem Lijepe naše pa i šire. Za to će imati priliku već u svibnju ove godine na Bromari, polumaratonu u Slavonskom Brodu.

Related Post