LIKOVNA KOLONIJA LIKOVNE GRUPE „DUGA“: Slikari dali potporu oboljeloj predsjednici udruge Zdravki Džimbek

2334 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2. rujna 2018. – Jučer je održana 18. Likovna kolonija Udruge stvaratelja u kulturi i njene Likovne grupe „Duga“. U Vatrogasnom domu okupilo se 40 slikara iz Belišća, Slatine, Samobora, Novske, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Rešetara. Slikali su u dvorani i dvorištu Vatrogasnog doma i gradskom parku.

-Možda sam izostavila neki grad koji nisam navela. Ispričavam se tim slikarima, a svima zahvaljujem što su došli u Novu Gradišku i sudjeluju na našoj Likovnoj koloniji – kazala je Katartina Čanić, zamjenica predsjednice Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, naglašavajući da je i ova likovna kolonija još jedna prilika da se slikari, koji se godinama poznaju druže i stvaraju.

Dio slika koje su nastale na ovoj koloniji udruga će dati Gradu Nova Gradiška koji je sponzor, ostale slike ostaju udruzi od kojih će dio biti za humanitarne svrhe, kao na primjer za Opću Bolnicu Nova Gradiška. Slike će dobiti i ostali sponzori.

Među okupljenim slikarima jučer nije bilo Zdravke Džimbek, predsjednice Udruge stvaratelja u kulturi, koja je teško oboljela.

-Naša predsjednica Zdravka Džimbek je jako bolesna i u Zagrebu je na Jordanovcu. Drago nam je da joj je stanje stabilno i dajemo joj veliku potporu u liječenju, da se oporavi i ponovo bude s nama. Od srca joj želimo sve dobro – kazala je Katarina Čanić u ime svih slikara.

Related Post

DAN ČEŠKE BESEDE NA STRMCU

Autor - 12/09/2016 0
STRMAC – Češka beseda Nova Gradiška i okolica, nakon Novogradiškog glazbenog ljeta, organizirala je u nedjelju drugi dio Dana češke…