ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA: Održan „Dan pjesme i riječi na otvorenom“

1501 0

STRMAC, 2. rujna 2018. – Članovi Češke besede Nova Gradiška i kolica tradicionalno su se jučer na izletištu Strmac okupili na druženju sa svojim prijateljima. Organiziran je još jedan od Dana češke kulture koji se organiziraju tijekom godine. Posljednji je bio na ovogodišnjem Novogradiškom glazbenom ljetu gdje se Češka beseda tradicionalno predstavlja. Jučer se na Strmcu pjevalo i plesalo, recitirale su se pjesme, a svojim su se slikama predstavili i članovi likovne sekcije.

-Danas je na Strmcu, ispred Planinarskog doma, „Dan pjesme i riječi na otvorenom“. Od gostiju ovdje je Češka beseda iz Treglave sa pjevačkom skupinom i SKD „Prosvjeta“, pododbor Okučani sa folklornom i pjevačkom skupinom. Ovakav program organiziramo četvrtu godinu za redom. Ovo okupljanje odvija se pod sponzorstvom Savjeta za nacionalne manjine i Saveza čeha u RH – kazao je Zdravko Konjić, predsjednik Češke besede Nova Gradiška i kolica.

Da svi, posebno gosti, budu zadovoljni i dobro se druže pobrinula se i ekipa iz kuhinje u kojoj su bili Anka Šimunović, Augustina Horina, Milan Žegarac, Željka Mihalić, Slavica Petranović i Olga Herceg predvođeni Marijom Leskovar i glavnim kuharom Antunom Burzelićem.

Zdravko Konjoć zadovoljan je brojnim aktivnostima koje tijekom godine organizira Češka beseda Nova Gradiška i kolica. Najavljuje odlazak u Krapinske toplice 22. rujna na Dan češke kulture, nastup u OŠ Okučani, u planu je i koncert u Novoj Gradiški na kome će nastupiti jedna skupina iz Češke, a ni ove godine neće izostati ni tradicionalno okupljanje za blagdan Svetog Mikulaša.

Related Post

PODUZETNIČKI IMPULS 2013.

Autor - 19/02/2013 0
Na sjednici Vlade RH održane dana 24. siječnja 2013. godine usvojen je Program poticanja poduzetništva i obrta PODUZETNIČKI IMPULS za…