Maksimalna pobjeda nad Zadrankama

639 0

25. veljače 2011. – Večeras su odbojkašice Nove

Gradiške u jednoj vrlo kvalitetnoj, nadmoćnoj i taktički uspješnoj igri zasluženo, i možemo reći, i očekivano pobijedili ekipu Zadra sa maksimalnih 3:0. Već se vidjelo od prvih trenutaka utakmice da su naše odbojkašice superiorne i da gošće nemaju izgleda za uspjeh. Na servise Iris Ivaniš dobili smo prednost od 5:1, Zadranke su na našu nonšalanciju odgovorile sa 5:3 i došle čak i na minimalnih 5:6, ali je forsirana igra u napadu donijela našu prednost od 10:6, pa i 12:6. Opet imamo trenutačni „mrtvi hod“ koje Zadranke koriste i stižu do zaostatka od 9:12 i to najviše što su sjajno blokirale „nebeske“ skokove i „smeč-bombe“ Iris Ivaniš. Kada je počela smečirati Inka Pelin s distance, pa i mlada Karla Glasnović, a kasnije i Iris Ivaniš iz istih pozicijas situacija se mijenja. Naše preuzimaju inicijativu i nižu seriju od 8:1 i stižu čak do 20:10. Rutinski završavaju set u velikom stilu i dobivaju ga s velikih 25:14.

U drugom setu gošće iznenađujuće vode sa 3:1, ali ubrzo novogradiške odbojkašice izjednačuju na 4:4, i prelaze u napad na sjajnu seriju servisa Karle Glasnović postižu vodstvo 8:4, a na servis Ivane Mlinac i Anje Barač i na velikih 13:6. Pobjeda i u ovom setu bila je već tada na pomolu jer su naše igračice dominirale i ubrzo postigle veliku prednost od 16:10. Istina, Zadranske su uporno i vrlo uspješno blokirale smečeve na mreži Iris Ivaniš, ali nisu uspjele sve, pa je ona u nekoliko navrata prosto bombardirala gostujuću obranu, koja je bila nemoćna. U završnici drugog seta malo koncentracija popušta pa su gošće donekle smanjile naše vodstvo na 22:18, ali nije bilo bojazni za ishod seta, iako je trener Damir Runjaš ubacio u igru i pručuvne igračice Helenu Šimunović i Dariju Banožić. Novogradiščanke dobivaju drugi set s 25:20.

U trećem setu naše odbojkašice vode s 4:1 na servis Ivane Mlinac i Kristine Pilaš, ali Zadranke ipak uspijevaju smanjiti na 3:4, ali nekoliko „bombi“ kapetanice Zadra naš libero Marina Vidošić , kao i u prethodna dva seta, uspješno blokira, pa od nje kreću svi napadi, jer Ivana Mlinac sjajno asistira, a Ivaniš, Pelin i Glasnović matiraju protivnice efektnim i snažnim smečevima. Rezultat se rapidno kreće u našu korist, pa ubrzo vodimo 10:5 i 13:6, ali i 15:7. Očito je bilo da je utakmica već dobivena, ali se gošće još ne predaju. Uspjele su doći i do 19:9, a tada trener drastično mijenja ekipu, pa izvlači iz igre iskusne prvotimke Inku Pelin, Ivanu Mlinac, Anju Barač i Iris Ivaniš i uvodi sve pričuvne igračice: Klaru Vukšić, Mariju Katarinu, Miju Matošević i Helenu Šimunović. I pored takvog sastava naše odbojkašice se dobro drže, istina Zadranke nešto smanjuju rezultat 23:12, ali ipak set dobiva naše ekipa s 25:12. Bila jer to rutinska pobjeda, gdje su igrale sve igračice i sve su odigrale u visokom stilu. Djelovali su kao homogena cjelina, bilo je mnogo dobrih i snažnih udaraca, vrlo dobra igra na mreži, osobito sigurna igra u obrani, ali i nekoliko nerezonskih poteza, što naravno dođe u periodu kada se pojedinke opuste. Sve u svemu, zaslužena i vrijedna pobjeda pred subotnje gostovanje u Dubrovniku. Po prvi put će naše igračice pred utakmicu ići na spavanje u Dubrovnik, jer je to i odviše dug put, pa trebalju svježe igrati jer jer se i ondje očekuje sigurna pobjeda i 3 vrijedna boda.

 

Večeras su za ŽOK Nova Gradiška igrale: Ivana Mlinac, Klara Vukšić, Marija Katarina, Darija Banožić, Kristina Pilaš, Iris Ivaniš, Anja Barač, Martina Vidošić, Karla Glasnović, Mia Matošević, Inka Pelin i Helena Šimunović, uz svoga trenera Damira Runjaša.

 

Na slici: Iris Ivaniš večeras se siticala svojim „ubojitim“ smečevima na mreži. Naše odbojkašice večeras nakon pobjede nad Zadrankama.

 

KLIKNITE NA SLIKU!

 

Related Post