Maksimalna pobjeda protiv Zadra

1233 0

Večeras su odbojkašice Nove Gadiške odigrale vrlo dobru, učinkovitu i izuzetno efikasnu

utakmicu i u velikom stilu sa maksimalnih 3:0 pobijedile solidni, ali našima po večerašnjoj igri, nedorasli sastav Zadra. Dok je još u prvom setu bilo nekih nedorečenosti i vlastitih pogrešaka, pa su gošće donekle uspjele pratiti rezultat, ali u ostala dva seta vidjela se na djelu izuzetna snaga i znanje naših odbojkašica. Istina, i 1. set je počeo visokim vodstvom naše ekipe, pa je na servis Lucije Dautović Nova Gradiška došla na visokih 7:2. A tada su Zadranke iznenada napravile 4:0 i došle na minimalnih 7:6. Međutim, nakon toga na servis dolazi naša kapetanica Iris Ivaniš, te pravi seriju od 5:2, pa se naša ekipa odvojila na 15:10. Dalje Zadranke nisu mogle pratiti napadačku akciju za akcijom koje su forsirale naše napadačice. Prije svega, izuzetno snažne smečeve večeras izvrsne Iris Ivaniš, a također niz smečeva Anje Barač, ali i ostalih igračica, pa je prednost stalno rasla: 21:14, 23:14 i konačno ŽOK Nova Gradiška dobiva prvi set sa 25:18. Drugi set ostat će upamćen po mnogo čemu. Prije svega po nevjerojatnoj efikasnosti Iris Ivaniš koja je kod 4:1 preuzela servis i načinila nevjerojatnu as-seriju. Izravno iz servisa Iris je poentirala za 5:1, 6:1, 7:1, 8:1, 9:1, 10:1, 11:1. Nevjerojatno, 7 efektnih poena, a da suparnice nisu uspjele niti jednom zadržati njene „servis-bombe“. Nezadrživoj Iris, pridružuje se i Anja Barač sa svojim smečevima na mreži i naša ekipa je u tim trenucima izgledala jako, jako moćno, a Zadranke, nasuprot, su bile nemoćne. Bio je to jedan od najboljih setova u dosadašnjem prvenstvu. Publika je dugotrajnim pljeskom pozdravljala sjajne poteze naših igračica. Kod 19:9 trener Runjaš sasvim razložno mijenja standardne igračice i ubacuje 5 mladih pričuvnih igračica kojima je bila pridodana samo Iris Ivaniš. Istina, rezultat se malo pokvario, ali su sve te mlade igračice odigrale vrlo borbeno i dopadljivo, pa su primile pljesak. Drugi set je završio s 25:16.

Treći set počeo poput prethodna dva: Naša ekipa vodi sa 4:1, dolazi i do 7:2, 9:2, pa i na 10:3. Tada ponovno Iris uzima servis i na oduševljenje gledališta niže as-servise na 11:3, 12:3, 13:3 i najzad 14:3. Ukupno 11 poena izravno iz servisa! To još nismo vidjeli u Novoj Gradiški. Zadranke su bile, boksački rečeno u „knock-downu“, kad je Iris odlazila na servis. Istina, i mlada Lucija Dautović je sjajno servirala, ubojitim udarcima na drugu liniju, kao i Anja Barač, ali ona rutinerski je pogađala na međuliniju obrane i napada. Kod rezultata 15:3 (!) trener Runjaš na opće odobravanje u igru ubacuje 5 mladih igračica iz pričuve. Bilo je to zaista dobro jer su se i one razigrale i čak jedno vrijeme bile daleko bolje nego Zadranke. Rezultat se stabilizirao na desetak poena razlike (17:7, 18:8, 19;9), da bi gošće u završnici vidjevoši da protiv sebe imaju uistinu mlade curice snažnije smečirale, pa su popravile rezultat na 12:20, 13:21 i najzad 14:23, a set je završio pobjedom novogradiških odbojkašica sa velikih 25:15. Da je cijelo vrijeme igrala prva postava Zadranke nebi mogle stići ni do „malog“, jer treba znati da su pričuve ušle kod 15:3.

Sve u svemu, izvrsna igra naših odbojkašica, najbolja ove nove sezone, kako onih seniorskih, a tako i pričuvnih i vidljivo je da trener Runjaš ima kapacitete za visoke domete. Iako smo izdvojili zaista večeras sjajnu Iris Ivaniš, koja je oduševila svojim servisima i „bombama“ na mreži, ali pohvale zaslužuje sve igračice iz prvog sastava: Kristina Pilaš, Anja Barač, Karla Glasnović, Lucija Dautović, Darija Banožić i naš prvi libero Marina Vidošić, ali isto tako i naše pričuve: Franka Zubović, Dorotea Petričević, Klara Vukšić, Antonija Čeliković i drugi libero Dora Zečević. Svakako i velike čestitke treneru Damiru Runjašu koji je tako sjajno pripremio ekipu, ali i gledateljima koji su pljeskom i odobravanjem pozdravili svaku dobru akciju i efektan poen.

 

Na slici: Iris Ivaniš, kapetanica naših odbojkašica i državna kadetska reprezentativka odigrala je večeras protiv Zadra jednu od najboljih svojih utakmica.

Related Post