„MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

722 0

SLAVONSKI BROD, 11. rujan 2014. – Jučer oko 10 sati u privatnoj šumi u blizini mjesta Gornja Bebrina, 54-godišnjak s područja općine Klakar pronašao je odbačenu jednu automatsku pušku sa četiri okvira za streljivo

i 100 komada streljiva kalibra 7,62 mm. Pronađenu pušku, okvire za streljivo i streljivo preuzeli su policijski službenici.

 

Podsjećamo da preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ traje i dalje!


Sve građane podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te ih upozoravamo da oružje, streljivo i druga opasna minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju na za to neprimjerenim mjestima.

Ovako odbačeni ili ostavljeni opasni predmeti mogu ugroziti osobe koje s njima dođu u dodir ili izazvati druge štetne posljedice.

Sve građane koji posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih što prije predaju policiji. Osobe koje dragovoljno predaju oružje i druga opasna sredstva, policija neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak.

Također, molimo građane da oružje ili eksplozivna sredstva zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja ne donose sami. Nazovite 192 ili najbližu policijsku postaju nakon čega će ih stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći sigurno preuzeti ili u vašem domu ili na nekom drugom mjestu.

Više informacije o akciji „Manje oružja – manje tragedija“ možete saznati pozivom na besplatni telefon 0800 88 92 ili na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave – još jednom iz Policijske uprave brodsko-posavske upozoravaju građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“.

 

Related Post

KUĆA SE OBRUŠILA NA KAMION

Autor - 04/11/2010 0
NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2010. – Danas oko 17 sati u Zagrebačkoj ulici na nogostup i cestu srušila se ruševna kuća. Dio…