MARTINJE – KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI

723 0

12. studeni 2010. – Na području policijske uprave jučer se dogodila  jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su pojačano nadzirali promet u okviru preventivnih aktivnosti povodom obilježavanja Martinja s naglaskom na alkoholizirane vozače. Utvrđen je jedan slučaj upravljanja vozilom pod zabranom. Radi se o 23-godišnjaku s požeškog područja, koji je upravljao osobnim automobilom, iako mu je pravomoćnim rješenjem Prekršajnog suda u Požegi izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije do 20. travnja 2011. godine. Također je bio pod utjecajem alkohola (izmjerena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 0,68 promila). Protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Policija je u jučerašnjim aktivnostima u prometu utvrdila ukupno 69 prekršaja, od toga su u pet slučajeva vozači bili pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 1,3 promila. Što se tiče ostalih prekršaja, najviše se odnosilo na nepropisne brzine, a u manjem broju utvrđeni su prekršaji kao što je upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prednost prolaska i drugi. (PUBP)

Related Post

JEDAN TEŠKO POVRIJEĐEN

Autor - 20/01/2014 0
OKUČANI, 20. siječanj 2014. – U petak oko 18 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Okučani dogodila se prometna nesreća…