MASOVNE TUČNJAVE – Građani, dojavite policiji nasilje

789 0

NOVA GRADIŠKA, 11. kolovoza 2010. – Unatoč represivnim mjerama koje poduzima policija posljednji nekoliko tjedana obilježile su tučnjave u kojima su koruišteni noževi, jedna osoba je ubijena, a ima i osoba s teškim i lakim tjelesnim ozljedama. Tučnjave, pa i one masovne događaju se u kasnim noćnim i u ranim jutarnjim satima. Policija traži pomoć od građana i da dojave o sukobima koji se dešavaju u ugostiteljskim objektima i na ulici, kako bi mogla intervenirati i spriječiti neželjene posljedice.

 

“Policija ne može u svakom trenutku biti na svakom mjestu, no poduzima sve preventivno represivne mjere kako bi sigurnost svih bila na što boljoj razini”, komentira najnoviji nemili događaj glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić. Ona je uputila apel vlasnicima lokala, konobarima, gostima lokala i ostalim građanima da što brže dojave policiji o sukobima, svađama i sličnim uočenim pojavama, jer samo ako se pravovremeno sazna za događaj, velike su šanse za sprječavanje većih posljedica i učinkovito razrješavanje sukoba.

 

Podsjetimo. Protekli vikend u masovnoj tučnjavi u Slavonskom Brodu sudjelovalo je devet pijanih mladića u dobi od 20 do 32 godine, a upotrebljen je i nož. Ubodeni mladić iamo je sreće što je policija bila na vrijeme obaviještena pa ga je pronašla na kolniku. Dvije osobe su teško ozliježene, a svi ostali su dobili hematome i , osim jednog, kaznene prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda ili optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira. Koncem prošlog mjeseca u Novoj Gradiški je ubijen je Kristijan Perković, a konobar koji se branio nožem završio je u pritvoru. Stanje teško ozlijeđenog Krunoslava Dragičevića koji je prije dva tjedna brutalno pretučen na raskrižju Svačićeve i Vukovarske ulice u Slavonskom Brodu, bolje je. Iako je i dalje smješten na Odjelu reanimacije i intenzivnog liječenja brodske bolnice, skinut je s respiratora, jede i pomalo komunicira. Postupno se oporavlja, no stanje je i dalje teško, čeka ga rehabilitacija, a posljedice se ne mogu prognozirati.

Related Post

Dimnjak zapalio kuću u Orubiuci

Autor - 05/12/2018 0
ORUBICA, 5. prosinac 2018. – Noćas, oko 0.30 sati, u Orubici, došlo je do požara obiteljske kuće, vlasništvo 83-godišnjakinje. Požar…

Izgorio kombajn

Autor - 13/06/2018 0
VRBOVA  – Dana 12. lipnja 2018. godine  oko 16,00 sati u polju u blizini mjesta Vrbova, prilikom žetve uljane repice,…