MATURANTI SRETNO

1281 0

NOVA GRADIŠKA – Svečano i uz puno dobrih želja profesori, razrednici i ravnateljica novogradiške Gimnazije 25. su svibnja ispratili 105 maturanata generacije 2015./2016.

 

U prepunom Domu kulture u vedroj i prisnoj atmosferi maturantima su se na kraju srednjoškolskog obrazovanja, ali i na početku novog životnoga puta, s puno ljubavi i topline obratili njihovi razrednici, profesori: Lahorka Vidović-Peterman, Branka Ivanišević, Goran Ruškan i Branimir Kramberger. Na razumijevanju i znanju kojega su im prenijeli i pripremili ih za daljnje obrazovanje zahvalili su se i učenici, kao i roditeljima na potpori koju su im pružali i strpljenju kojim su ih pratili tijekom četiri gimnazijske godine.

 

Najbolji među najboljima, učenici koji su sve četiri godine završili s odličnim uspjehom, dobili su i nagrade, a to su: Dorotea Bigović, Luka Blazina, Zrinka Duvnjak, Danijel Milošević, Matea Škvorčević, Vinko Benković, Emanuel Brađašević, Iva Kovačić, Matej Španić, Veronika Jelinić, Ana-Marija Barun, Leona Budaković, Lara Butumović i Laura Gubić.

 

U ime svih njih profesorima, ali i svim djelatnicima Gimnazije, na poseban su se način obratili i zahvalili: Laura Gubić, Matej Španić, Veronika Jelinić i Danijel Milošević.

 

Kao i uvijek ispraćaj maturanata popraćen je programom u kojemu je ove godine, uz zbor Gimnazije pod ravnanjem prof. Sanje Stičinski, sudjelovao i rock band, koji je sada nastupio pod nazivom “Posljednji tjedan”.

 

Svime što su pokazali i izrekli, maturanti su potvrdili da su postali odrasli, zreli ljudi, koji, iako pomalo u strahu od nepoznatoga, nestrpljivo isčekuju zakoračiti na daljnji životni put.

 

Na svemu što su do sada postigli čestitala im je zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i poželjela puno uspjeha na polaganju Državne mature i upisu na željene fakultete.

 

Novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić pozdravljajući maturante, njihove roditelje, profesore, među ostalim je rekao:”Ja se nadam da ćemo u našem gradu osigurati puno kvalitetnije uvjete za povratak vas mladih poslije završenih fakulteta, jer vi ste oni što vrijedite. Bez vas ništa drugo nema smisla”.

Posebno toplim riječima svima se, a posebno maturantima,obratila prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica novogradiške Gimnazije i među ostalim istaknula: “Trudili smo se dati vam najbolje što možemo i nadamo se da je to dovoljno za izazove koji vas čekaju. Da smo vas opskrbili dovoljnim znanjem za polaganje ispita Državne mature i upise na željene fakultete, da smo vas naučili upornosti i ustrajnosti da te fakultete i završite te da nikada ne odustajete od svojih snova. Nadamo se da smo vam prenijeli i ljubav prema svojoj domovini da u njoj ostanete i ljubav prema svome gradu da se u njega vratite, jer vi ste najbolje što imamo, vi ste budući profesori,liječnici, odvjetnici, agronomi, inženjeri, ali možda i ministri, a možda se među vama krije i neki budući predsjednik Vlade. Kao takvi, vi ste zalog naše budućnosti! Evo nas na samome završetku vašega srednjoškolskog obrazovanja. Niste učinili to sami, nego našim zajedničkim djelovanjem i suradnjom profesora, učenika i roditelja. Zahvaljujem vašim profesorima i razrednicima na trudu i vjeri u vas. Zahvaljujem vama roditelji na dobroj suradnji, a kada je suradnja dobra, onda ponosno očekujemo trenutke kao što su ovi. Dragi maturanti po mnogo čemu ste posebni. Hvala što ste svojim uspjesima doprinijeli u promicanju ugleda naše Gimnazije. Otvaraju vam se vrata novih mogućnosti i izazova na putu ostvarenja vaših snova. Ne zaboravite da su dobre životne staze često uske, skrivene i krivudave. Naći ćete ih samo ako ih doista budete htjeli potražiti. Svladat ćete ih ako budete odvažni. Budite i mudri i hrabri! Vjerujte u sebe i ne odustajte! I ne zaboravite da je znanje jedina vrijednost na svijetu koju vam nitko ne može uzeti i koju ne možete izgubiti. Znanje je osnova vaše budućnosti. Vaša mladost jamči vam da sve što možete pomisliti, možete i ostvariti. A vaš uspjeh u životu bit će naš uspjeh i nama nagrada. Maturanti, sretno!”

Related Post

Po nova znanja u Herzogenaurach

Autor - 18/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 18. siječanj 2012. – Kako doznajemo od prof. Mije Matoševića, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole, u okviru EU programa Leonardo…