INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA

1484 0

NOVA GRADIŠKA, 24. svibanj 2013. – Danas je Industrijsko-obrtničkoj školi održana konferencija za novinare na kojoj je ravnatelj prof. Mijo Matošević govorio o tijeku realizacije projekta Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta

(Razvoj ljudskih resursa) koji ta škola kao nositelj od prošle jeseni provodi s Industrijsko-obrtničkom školom Slavonski Brod i suradnji s Industrijskim parkom Nova Gradiška, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i AG & Co. KG Obrazovni centar Herzohgenaurach. Naziv projekta je „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“ a cilj modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada odnosno gospodarstva.

Promociju provedenih aktivnosti obavili su putem video linka prof. Mijo Matošević u Novoj Gradiški i Luka Mladinović, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod u Slavonskom Brodu zajedno s drugim sudionicima projekta iz te dvije škole. Cilj je video linkom povezati sve sudionike u projektu.

-Cilj je pojačati kapacitete nastavnika stručne nastave i stručnih učitelja te pokazati što bi učenik na kraju trebao znati. Učimo se kako do tog cilja doći. Prikazali smo ono što smo do sada radili u projektu, vidjeli kako drugi rade, kako smo se opremili i što želimo kroz treninge naučiti a u cilju da kolege nastavnici naše škole i Industrijsko – obrtničke škole iz Slavonskog Broda mogu dalje ta pozitivna iskustvo prenositi na učenike i svoje kolege. Mislimo da je to dobar put. EU nam je omogućila da kroz projekt učimo – kazao je prof. Mijo Matošević.

 

Otvorili vrata budućim srednjoškolcima

 

U sklopu IPA Projekta danas je održan Dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke škole koju su posjetili učenici osmih razreda osnovnih škola s novogradiškog područja. -Imali su priliku vidjeli nekoliko naših praktikuma. Cilj je bio da najprije pokažemo praktikum za CNC, a potom i ostale. Iduća tri tjedna, sve do kraja nastavne godine, naša škola je otvorena za posjete. Poslali smo pozive svim osnovnim školama i njihovi nastavnici mogu najaviti dolazak učenika bilo koji dan do 13 sati, pogledati uvjete u kojima se radi i upoznati s program kako bi učenici lakše donijeti odluku i opredijelili se za buduće zanimanje – kaže prof. Matošević.

Related Post