MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Volonterima Crvenog križa uručene zahvalnice

1519 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. prosinac 2017. – U povodu Svjetskog dana volontera Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška organiziralo je prigodno druženje s volonterima Crvenog križa.

-Prigoda je da se okupimo i da vam zahvalimo za sve ono što ste učinili i preko Crvenog križa drugima pomagali. Puno ste toga učinili i odradili, posebno u ovoj godini, koja je bila jako zahtjevna po pitanju podjele humanitarne pomoći. Na tome vam još jednom od srca zahvaljujem- kazao je Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška i uručio zahvalnice Crvenog križa i prigodne poklone.

Zahvalnice su dobili Olga Cvjetković, Marijana Stanković, Snježana Gubić, Ivan Oršulić i Dominik Gubić.

Franjo Palović je zahvalio na velikom doprinosu koji brojni volonteri daju u radu Crvenog križa čiji se rad u velikom dijelu i zasniva na volonterizmu.

Kako ističe Pavlović, volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje.

Dodaje kako volontiranje čini srž izgradnje zajednice i promiče povjerenje i uzajamnost, a ljude potiče da budu odgovorni građani

Gradsko društvo Crvenog križa poziva građane koji žele postati volonteri Hrvatskog Crvenog križa da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa.

.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 22/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 22. listopad 2014. – U organizaciji Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Brodsko- posavske županije danas je…