MEMORIJALNA BICIKLIJADA “IVANA TOMIĆ”

869 0

OKUČANI, 2. srpnja 2014. – Najavljena Memorijalna biciklijada “Ivana Tomić” za 1. lipnja, zbog vremenskih uvjeta, održana je 29. lipnja u organizaciji BK “Sv. Franjo” iz Okučana i Policijske postaje Okučani a pod pokroviteljstvom

Brodsko-posavske županije, općine Okučani te Zajednice “Susret” Ivanovac i drugih spozora. Medijski pokrovitelj je bio Hrvatski radio “Bljesak”, a svoju potporu su pružili sponzori iz Okučana i Kosovca.

 

Sudionici biciklijade su krenuli iz Gornjih Bogićevaca, nakon što su na grobu mld. Ivane Tomić (koja je prošle godine tragično preminula u Zagrebu, a od prvoga dana je članica BK “Sveti Franjo”) položili cvijetni aranžman i zapalili svijeće. Molitvu za Ivanu je predmolio bivši okučanski župnik fra Damir Pavić (koji je i osnovao okučanski BK) a potm se brojni biciklisti uputilo na Ivanovac udaljen oko 20 km.

Na Ivanovcu je upriličeno takmičenje u poznavanju prometnih pravila za učenike od 5. – 8. razreda. Voditelji natjecanja Vedran Vukšić i Branko Modrić su zaključili da je Josip Ribić i Caga najbolji bio u takmičenju. Njemu je predjednik Kluba Šimun Klarić uručio vrijednu nagradu bicikl JAMIS X 2 vrijedan 3.000 kn.

 

Autor Šimun Klarić

Related Post