MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

759 0

NOVA GRADIŠKA, 26. rujna 2013. – Svake godine Hrvatska je zemlja sa sve više stanovništva treće životne dobi. Kako se u današnjem društvu i brzom načinu života osjeća otuđenost i među mlađima,

 takvim tempom života naročito su pogođeni stariji članovi obitelji.

 

Tim povodom Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška poziva svoje starije sugrađane na druženje u prostorije Crvenog križa Nova Gradiška, u ulici Miroslava Kraljevića 6. Druženje će se održati na Međunarodni dan starijih osoba 01.10.2013. god. (utorak), sa početkom u 11,30 h.

 

-Na programu je predavanje dr. Dragoljuba Kocića vezano uz temu života u trećoj životnoj dobi. Nakon ovog edukativnog, posjetioci će uživati i u zabavnom dijelu obilježavanja Dana starijih osoba kada će Podmladak Crvenog križa, učenici osnovnih škola «Mato Lovrak» i «Ljudevit Gaj» pjesmom plesom i recitacijama svojim bakama, djedovima ali i ostalim starijim građanima našeg grada pokazati da i najmlađi misle na najstarije i ne zaboravljaju njihovu ulogu u stvaranju svijeta i društva u koji djeca tek trebaju zakoračiti.

 

Nadamo se da ćemo ovom priredbom i predavanjem u srca i svakodnevicu svojih starijih sugrađana unijeti tračak veselja, a ostale građane potaknuti da se ipak povremeno zaustave u svojim poslovima i žurbi i posvete malo vremena i pažnje starijim osobama u svojoj obitelji ili u susjedstvu – navodi Franjo Pavlović, ravnatelj HCK GDCK Nova Gradiška.

Related Post

Autor - 08/02/2012 0
{vimeo}24691726|450|253|1{/vimeo}   U cijelosti vam predstavljamo najavljivani video spot Udruge „Hrabro dijete“ Nova Gradiška i Parnog Valjka. Odlična suradnja udruge…