MINISTAR JAKOVINA U REŠETARIMA

1369 0

Ministar Jakovina posjetio je OPG Špehar u Brđanima, OPG Milana Bjelića u Zapolju i Tvornicu koža “Psunj”

 

REŠETARI, 17. siječanj 2014. – Općinu Rešetari danas je posjetio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Sastao se s predstavnicima Općine koje je predvodio načelnik Zlatko Aga, te predstavnicima Brodsko-posavske županije koje je predvodio pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović. Nazočni su bili Milan Mateša, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu u Hrvatskim vodama, Marinko Stojić, voditelj Uprave Hrvatskih šuma u Novoj Gradiški i Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji. Ministar Jakovina sastao se i članovima općinskog Vijeća, gospodarstvenicima i predstavnicima društava i javnih ustanova.

Razlog posjete bili su projekti koji znače razvoj za općinu Rešetari, izgradnju komunalne infrastrukture i stvaranje uvjeta za gospodarski razvoj, a time bolji i kvalitetniji ukupan život stanovništva. O projektima je govorio načelnik Zlatko Aga istaknuvši pritom dobru suradnju koju općina ima s Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskim Vodama i Hrvatskim šumama. O projektima na nivou Brodsko-posavske županije govorio je Željko Burazović. O suradnji i nastojanjima da se unaprijedi široka djelatnost Ministarstva, te iskoriste sredstva iz EU fondova govorio je Minsitar Jakovina.

 

Ministar Jakovina posjetio je OPG Špehar u Brđanima i upoznao se s uspješnom proizvodnjom rajčice u plastenicima, OPG Milana Bjelića u Zapolju, koji se bavi proizvodnjom mlijeka i koji je unatoč brojnim problemima u mljekarstvu uspio održati matično stado muznih krava i proizvodnju, te Tvornicu koža “Psunj” u Rešetarima, koja je u vlasništvu obitelji Ljubić i koja ove godine obilježava 60 godina rada. Razgovaralo se o problemima koje prate njihove djelatnosti. Posjetio je i prostor Književno-likovnog društva Rešetari.

Related Post

ODRŽANA SKUPŠTINA KLD REŠETARI

Autor - 31/01/2016 0
REŠETARI, 31. siječanj 2016. – Na redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini Književno-likovnog društva Rešetari njegovi su članovi imali razloga iskazati zadovoljstvo…

NOVO LICE SREDIŠTA REŠETARA

Autor - 12/11/2010 0
REŠETARI, 12. studeni 2010. – Zahvaljujući općini Rešetari , koja godinama ulaže napore na uređenju cestovne i ostale komunalne infrastrukture…